
Ribeye-steak i gremolata-lignende marinade
Lær hvordan du lager saftig ribeye steak marinert i en smakfull gremolata-lignende marinade. Perfekt for en smakfull hovedrett til helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. For rib-eye:
- 22. Bland alle ingrediensene og fordel halvparten over kjøttstykkene. Legg plastfolie over og snu kjøttet for å dekke den andre siden med resten av gremolataen. Pakk inn og la det stå i 30 minutter til 1 time. (Dette kan også gjøres i en plastpose med lukking.) Snu kjøttet én gang under marineringen.
- 33. Varm opp grillen til middels høy varme. Grill kjøttstykkene i 4 til 5 minutter på hver side for medium-rare. Ta dem av grillen og la dem hvile på et serveringsfat i minst 10 minutter.
- 44. For kremsausen:
- 55. Grill poblano-pepperne til de er svarte og myke. Ta dem av grillen og legg dem på et skjærebrett, og hakk dem opp. Ha dem i en blender sammen med de resterende ingrediensene og kjør til en jevn saus.
- 66. Overfør sausen til en serveringsskål.
- 77. For salaten:
- 88. Legg vannmelonbiter på grillen til de får fine grillmerker. Ta dem av og hakk opp. Ha vannmelonen i en stor bolle, og tilsett bringebær, kokos og smuldret fetaost. I en annen bolle visper du løk, eddik, olivenolje, vaniljesalt og cayenne for å blande. Hell det over vannmelonsalaten, tilsett mynte og vend forsiktig.
- 99. For løkene:
- 1010. I en middels stor kjele over lav varme, tilsett fiken, balsamicoeddik og chiliflak. La det småkoke til det reduseres med en tredjedel, og sil deretter eddiken over i en middels bolle. Tilsett løkene og drypp over olivenolje. Krydre med salt og pepper etter smak, og la det marinere i 30 minutter til 1 time. Legg løkene på grillen i noen minutter på hver side for å få dem litt brente.
- 1111. Server rib-eye-stekene med kremsaus, salat og glaserte løk.