BBQ Brisket

BBQ Brisket

Lær hvordan du lager en perfekt bbq brisket med denne enkle oppskriften. Ideell for sommergrilling og helgefeiringer. Enkel å følge steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: avansert
Total tid: 750 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp søt ungarsk paprika
  • 2. 1 spiseskje kosher salt
  • 3. 1 spiseskje nykvernet svart pepper
  • 4. 1 spiseskje lyst brunt sukker
  • 5. 1 teskje cayennepepper
  • 6. 1,8–2,3 kg storfe brisket, helst punktstykke
  • 7. 1 oppskrift på rask BBQ-saus, oppskrift følger
  • 8. 3 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 9. 1 stor løk, hakket
  • 10. 12 hvitløksfedd (ca. 1 hel hode), skrelt og finhakket
  • 11. 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 12. 1/4 teskje rød pepperflak
  • 13. 2 skinkebein
  • 14. 2 bokser (ca. 800 g hver) knuste tomater
  • 15. 1 3/4 kopper rødvinseddik
  • 16. 1 1/2 kopper godt pakket lyst brunt sukker
  • 17. 2 1/2 teskjeer kosher salt
  • 18. 1/2 teskje nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland sammen paprika, salt og pepper, sukker og cayenne. Gni krydderblandingen godt inn i brisketen og la den stå i kjøleskapet i 2 timer eller over natten.
  2. 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  3. 33. Plasser brisketen i en stor ildfast form eller en nederlandsk ovn, og hell sausen over, med bein og alt. Dekk til og kok i ovnen til brisketen er mør og lett kan rives i stykker, omtrent 3 timer. Overfør brisketen til et serveringsfat. Skum av og fjern fettet fra toppen av sausen. Riv eller skjær brisketen i tynne skiver. Server.
  4. 44. Copyright (c) 2004 Television Food Network, G.P., All Rights Reserved.
  5. 55. Varm opp oljen i en middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett løk og kok under omrøring til den er myk, ca. 8 minutter. Rør inn hvitløk, tomatpuré og knust pepper, og kok til det begynner å dufte, ca. 2 minutter.
  6. 66. Tilsett skinkehaler, tomater, eddik, sukker, salt og pepper. Kok opp. Senk varmen og la det småkoke, uten lokk, under omrøring av og til, til sausen er dyp rød og har tyknet, ca. 20–25 minutter. Juster krydder med salt og pepper. Sausen kan oppbevares i kjøleskapet, dekket, i opptil 3 dager, eller fryses i opptil 1 måned.
  7. 77. Copyright (c) 2004 Television Food Network, G.P., All Rights Reserved.
  8. 88. Utbytte: ca. 8 kopper
  9. 99. Forberedelsestid: 10 minutter
  10. 1010. Koketid: 32 minutter
  11. 1111. Uaktiv forberedelsestid: 25 minutter