
Sildesmørbrød
Lær hvordan du lager deilige herring sandwiches med vår enkle oppskrift. Perfekt til sommerfest eller som en smakfull forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1. 4 tynne, sylteagurkede sildefileter (ca. 340 gram), kuttet i 1/2-tommers biter
- 1 liten potet, skrelt, kokt, kuttet i 1/4-tommers terninger
- 1/4 kopp finhakket løk
- 2 spiseskjeer finhakket sylteagurk
- 1 liten eple, skrelt, kjernet, kuttet i 1/4-tommers terninger
- 2 spiseskjeer majones
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/2 stang smør, romtemperert
- 6 tynne skiver svart brød, delt i to
- Grønn salatbladssalat
Fremgangsmåte
- 1Legg sildestykker, potet, løk, sylteagurk, eple og majones i en bolle og bland godt. Tilsett majones og bland godt. Smak til med salt og pepper.
- 2Smør ca. 1 teskje smør på hver brødhalv. Legg på et salatblad, deretter sildemikstur.