Laks med røkt bacon og linse-salat

Laks med røkt bacon og linse-salat

oppskrift på smakfull laks med røkt bacon og en frisk linsalat, perfekt for en lett og næringsrik middag eller forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund linser
  • 1/2 pund røkt bacon
  • 4 spiseskjeer hakket vårløk
  • 1 spiseskje hakket hvitløk
  • 2 unser fullkorns sennep
  • 4 unser sitronsaft
  • 6 unser olivenolje, pluss 2 unser
  • 4 spiseskjeer flatbladpersille
  • Salt og pepper, etter smak
  • 6 (8-unse) stykker laks

Fremgangsmåte

  1. 1Kok linser i saltet vann i 25 minutter til de er møre. Avkjøl og sett til side. Stek bacon til det er sprøtt. Tilsett vårløk og hvitløk, og stek til det er mørt. La det avkjøle, og visp deretter inn sennep, sitronsaft og 6 unser olivenolje. Vend dressingen inn i linsene, og tilsett deretter persille, salt og pepper. Stek laks i 2 unser olivenolje til den er gyllen på hver side, og legg den i en forvarmet ovn på 200 grader Celsius til ønsket stekegrad, ca. 8–10 minutter. Server laksen oppå linsene.