Matteos BBQ-saus

Matteos BBQ-saus

Lær hvordan du lager matteos bbq sauce hjemme. En enkel oppskrift med rike smaker, perfekt for grilling og middager. Enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1 tørket ancho-chili
  • 2. 1 kopp nybrygget kaffe, varm
  • 3. 1/2 kopp ferske blåbær
  • 4. 1/2 kopp tørkede tranebær
  • 5. 4 hvitløksfedd
  • 6. 1 chipotle-chili
  • 7. 1/2 rød løk, hakket og sautert
  • 8. 4 kopper ketchup
  • 9. 1 kopp brunt sukker
  • 10. 1/2 kopp nybrygget kaffe
  • 11. 1/2 kopp rødvin
  • 12. 2 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 13. 1 spiseskje nykvernet svart pepper
  • 14. 1/4 teskje malt kanel

Fremgangsmåte

  1. 11. Til puréen: Legg ancho-chilien i den varme kaffen i en liten bolle og la den stå til chilien mykner.
  2. 22. Bland blåbær, tranebær, hvitløk, chipotle-chili, løk og kaffen med ancho-chilien i en blender, og kjør til det er jevnt.
  3. 33. Til krydderblandingen: Ha ketchup, brunt sukker, kaffe, vin, sennep, svart pepper og kanel i en bolle.
  4. 44. Tilsett puréen i krydderblandingen. Visp for å blande godt. Sett bollen over en kjele med småkokende vann. La sausen småkoke på lav varme til den er tykk, ca. 2 timer, og pass på at vannet småkoker hele tiden. Tilsett mer vann ved behov.