Høstfocaccia

Høstfocaccia

Lær hvordan du lager en deilig harvest focaccia med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør eller som en deilig snack på sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakverk
Sesong: sommer

Ingredienser

  • 1. 1. 1 unse fresh gjær eller 2 pakker tørrgjær
  • 2. 2 kopper helmelk, lunkent
  • 3. 1 spiseskje sukker, pluss 1 teskje
  • 4. 5 kopper hvetemel, pluss mer til arbeidsflaten
  • 5. 1 kopp ekstra virgin olivenolje, pluss 1/3 kopp, samt mer til å dryppe over
  • 6. 1 spiseskje finhakket frisk rosmarin
  • 7. 1 kopp røde druer, delt i to eller kvartet
  • 8. 1 kopp gule rosiner
  • 9. 1 1/2 teskje kosher-salt
  • 10. 1 spiseskje sitrusskall, revet
  • 11. Grå salt
  • 12. 1 egg, godt pisket

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor bolle eller i arbeidsbollen på en elektrisk mikser, løses gjæren opp i melken, og deretter tilsettes 1 spiseskje sukker og 1 kopp mel. Bland godt, dekk bollen med et kjøkkenhåndkle, og la stå på et varmt sted i omtrent 15 minutter for at gjæren skal aktiveres. Plasser den hevede deigen i mikseren, og sett til side.
  2. 22. Ta en stor sautépanne og varm den opp tørr over middels høy varme. Hell i 1 kopp olivenolje og tilsett rosmarin. Tilsett druer og rosiner, bland sammen og la det avkjøle.
  3. 33. Begynn å blande deigen, sakte, og tilsett ytterligere 4 kopper mel i gjærblandingen med deigkroken, deretter tilsett en klype grå salt. Hell halvparten av olivenolje- og drueblandingen i deigen. Elt til deigen er glatt med hendene. Form deigen til en ball. Ha litt olivenolje i en stor bolle for å dekke sidene. Legg deigballen i bollen, og dekk med et kjøkkenhåndkle. Dekk med et fuktig håndkle og la heve i kjøleskapet til dobbel størrelse, ca. 45 minutter, eller over natten for en fyldigere hevning.
  4. 44. Neste dag, ta den hevede deigen ut av kjøleskapet og plasser den i miksebollen. Med mer olivenolje fra drue- og rosineblandingen, trykk deigen ned til en flat skive med hælen av hånden. Bruk fingertuppene til å forme deigen til en rektangulær form. Deigen kan rulles ut, men trykket vil gi et tyngre brød. Overfør deigen til bakepapirkledd stekebrett, og pensle med den resterende 1/3 koppen olivenolje. Dekk med et kjøkkenhåndkle, og la den heve igjen til dobbel størrelse, 30 til 40 minutter.
  5. 55. Forvarm ovnen til 220°C (425°F).
  6. 66. Stek i