
Høstfocaccia
Lær hvordan du lager en deilig harvest focaccia med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør eller som en deilig snack på sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Sesong: sommer
Ingredienser
- 1. 1 unse fresh gjær eller 2 pakker tørrgjær
- 2 kopper helmelk, lunkent
- 1 spiseskje sukker, pluss 1 teskje
- 5 kopper hvetemel, pluss mer til arbeidsflaten
- 1 kopp ekstra virgin olivenolje, pluss 1/3 kopp, samt mer til å dryppe over
- 1 spiseskje finhakket frisk rosmarin
- 1 kopp røde druer, delt i to eller kvartet
- 1 kopp gule rosiner
- 1 1/2 teskje kosher-salt
- 1 spiseskje sitrusskall, revet
- Grå salt
- 1 egg, godt pisket
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle eller i arbeidsbollen på en elektrisk mikser, løses gjæren opp i melken, og deretter tilsettes 1 spiseskje sukker og 1 kopp mel. Bland godt, dekk bollen med et kjøkkenhåndkle, og la stå på et varmt sted i omtrent 15 minutter for at gjæren skal aktiveres. Plasser den hevede deigen i mikseren, og sett til side.
- 2Ta en stor sautépanne og varm den opp tørr over middels høy varme. Hell i 1 kopp olivenolje og tilsett rosmarin. Tilsett druer og rosiner, bland sammen og la det avkjøle.
- 3Begynn å blande deigen, sakte, og tilsett ytterligere 4 kopper mel i gjærblandingen med deigkroken, deretter tilsett en klype grå salt. Hell halvparten av olivenolje- og drueblandingen i deigen. Elt til deigen er glatt med hendene. Form deigen til en ball. Ha litt olivenolje i en stor bolle for å dekke sidene. Legg deigballen i bollen, og dekk med et kjøkkenhåndkle. Dekk med et fuktig håndkle og la heve i kjøleskapet til dobbel størrelse, ca. 45 minutter, eller over natten for en fyldigere hevning.
- 4Neste dag, ta den hevede deigen ut av kjøleskapet og plasser den i miksebollen. Med mer olivenolje fra drue- og rosineblandingen, trykk deigen ned til en flat skive med hælen av hånden. Bruk fingertuppene til å forme deigen til en rektangulær form. Deigen kan rulles ut, men trykket vil gi et tyngre brød. Overfør deigen til bakepapirkledd stekebrett, og pensle med den resterende 1/3 koppen olivenolje. Dekk med et kjøkkenhåndkle, og la den heve igjen til dobbel størrelse, 30 til 40 minutter.
- 5Forvarm ovnen til 220°C (425°F).
- 6Stek i