
Churrasco
oppskrift på churrasco, en tradisjonell brasiliansk rett med saftig grillet kjøtt, perfekt for grillen. lær hvordan du lager autentisk churrasco hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 stk. filet mignon à 225 gram (8 unser)
- 2. Salt og nykvernet svart pepper
- 3. Grøn Chimichurrisaus, oppskrift følger
- 4. Argentinske pommes frites, oppskrift følger
- 5. 1 kopp salmuera (3 teskjeer kosher salt løst opp i 1 kopp vann)
- 6. 2 spiseskjeer fersk oregano
- 7. 2 bunt fersk flatbladpersille
- 8. 6 hvitløksfedd
- 9. 1 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 10. 1 spiseskje knust rød pepper
- 11. 2 spiseskjeer spansk søt paprika
- 12. 1/2 teskje malt spisskummen
- 13. 1 teskje nykvernet svart pepper
- 14. 1/2 kopp hvitvinseddik
- 15. 2 spiseskjeer rødvinseddik
- 16. 2 grillede røde paprika, i terninger
- 17. 450 gram bakepoteter, som russet, skrelt, skylt og tørket
- 18. 3 til 4 kopper vegetabilsk olje til steking
- 19. 1 kopp hakket fersk persille
- 20. 2/3 kopp finhakket fersk hvitløk
- 21. Olivenolje
- 22. Havsalt
Fremgangsmåte
- 11. Bank filet mignonene med en kjøtthammer til en tykkelse på 3 millimeter. Krydre med salt og pepper, og grill raskt på begge sider. Server med grønn chimichurri-saus og argentinske pommes frites.
- 22. Tilsett salmuera, oregano, persille, hvitløk og olivenolje i en food processor, og puls i omtrent 20 sekunder. Tilsett krydder og hvitvinseddik, og puls igjen. Overfør til en bolle. Rør inn rødvinseddik og vend inn de grillede paprikaene.
- 33. Kutt potetene i staver som er 0,6 cm brede og omtrent 7,5 cm lange. Tørk dem med kjøkkenpapir.
- 44. Varm opp olje i en kjele til 180°C. Friter potetene i porsjoner til de er lett gyldne, men ikke brune, i ca. 4–5 minutter. Ta dem opp og legg dem på en tallerken med tørkepapir. Gjenta med resten av potetene.
- 55. I en stor bolle, legg i hakket persille og hvitløk. Overfør til en krukke og dekk med olivenolje.
- 66. Øk oljetemperaturen til 190°C. Friter potetene i porsjoner til de er gyldne og sprø, i 1–2 minutter. La dem renne av på nytt tørkepapir. Strø over salt og vend inn en blanding av persille og hvitløk. Vend godt og server umiddelbart.