
Tomatsuppe med spinat
Lær hvordan du lager en deilig tomat- og spinatsuppe med vår enkle oppskrift. Perfekt for en rask lunsj eller middag, rik på smak og næring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer extra virgin olivenolje (EVOO), to sirkler rundt pannen
- 1 stor sjalottløk, finhakket
- 2 hvitløksfedd, hakket
- 1 boks (28 unser) hakkede tomater i juice, avrent
- 1 boks knuste tomater, 28 unser
- 2 kopper god kvalitet grønnsaksbuljong, tilgjengelig i suppeavdelingen
- 1/2 pose (10 unser) med triple-vasket spinat, stilker fjernet og spinaten hakket med kniv
- Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en middels stor suppegryte over middels varme. Tilsett olje, sjalottløk og hvitløk. Surr i 5 minutter. Ha i avdryppede tomater og knuste tomater, rør om. Tilsett kraft og rør for å blande suppen. Rør inn spinat i håndfuller for å få den til å visne og blande den med suppen. Krydre suppen med salt og pepper etter smak. La suppen koke opp, skru ned varmen og la den småkoke i 10 til 15 minutter for å redusere den.