
Gammel god amerikansk maispudding
oppskriften på den gode gamle amerikanske maispuddingen er enkel å lage og perfekt som dessert eller tilbehør. nyt en smak av usa hjemme!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 spiseskje smør
- 1 middels løk (hakket i små terninger)
- 1 teskje finhakket hvitløk
- Kjerner fra 6 maiskolber
- Salt og pepper etter smak
- 1 liter maisbuljong (oppskrift følger)
- 1 liter kremfløte
- 280 gram gul maismel
- 1/2 kopp gressløk
- 6 maiskolber, uten kjerne
- 1 middels løk, i store terninger
- 2 gulrøtter
- 2 laurbærblad
- 1 spiseskje hele pepperkorn
- 2 spiseskjeer salt
- 2 liter vann
Fremgangsmåte
- 1Maisstokk: Legg alle ingrediensene i en stor kjele og dekk med kaldt vann. La det småkoke i 40 minutter, og sil av væsken.
- 2Pudding: Smelt smøret i en stor kjele over lav varme, og kok løk og hvitløk i 3 minutter. Tilsett maiskornene og kok i 1 minutt. Krydre med salt og pepper. Hell i kraft og fløte, og kok opp. Rør sakte inn maismelet og la det koke i 3 minutter. Tilsett gressløk, rør om, og server.