
Zeppole
Lær hvordan du lager tradisjonelle zeppole, italienske småkaker fylt med krem eller toppet med sukker. Perfekt som dessert eller snacks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1/4 pund smør
- 1 kopp vann
- 1 kopp hvetemel
- 2 teskjeer bakepulver
- 4 egg
- Vegetabilsk olje, til steking
- 3 kopper sukker
- Honning, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Bland smøret med 1 kopp vann i en kjele. Varm opp på middels varme til smøret smelter og vannet skinner. Sikt melet inn i det smeltede smøret og vannet. Rør kraftig med en tresleiv til deigen samler seg (den vil ha konsistensen av en kokede deig). Overfør deigen til en bolle og sett den i kjøleskapet i 20 minutter. Bruk en tresleiv til å vispe inn eggene ett om gangen i deigen.
- 2Ha deigen i en sprøytepose. Sprøyt sirkler (størrelsen bestemmer du selv) på et bakepapirkledd stekebrett. La zeppole heve i et lunt sted i minst 1 time.
- 3Varm opp 2 tommers olje i en tykkbunnet gryte med høye sider over middels-høy varme til den når 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Slipp 2 eller 3 zeppole forsiktig i oljen og stek til de er sprø og gyldne, ca. 4 minutter på hver side. La zeppole renne av på et fat med tørkepapir, og gjenta til alle er stekt.
- 4Når zeppole er akkurat kalde nok til å håndteres, rull dem i sukker. Server zeppole varme, eventuelt toppet med honning.