
Potetpanert kveite
oppskrift på potato crusted halibut, en lett og velsmakende hovedrett med potet, perfekt for en sunn middag. enkel å lage og flott presentasjon.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 kopper ekstra jomfru olivenolje
- 2. 6 hvitløksfedd, knust
- 3. 1 bunt timian
- 4. 2 laurbærblader
- 5. 1 sitron, skallet fjernet med en grønnsaksskreller i brede strimler
- 6. En klype knuste rød pepperflak
- 7. 1 spiseskje fennikelfrø
- 8. 3 Yukon Gold-poteter, vasket
- 9. 4 (170 gram) Pacific-havabborfileter
- 10. Kosher-salt
Fremgangsmåte
- 1Slik lager du denne oppskriften:
- 21. Se hvordan du lager denne retten.
- 32. I en liten kjele over middels varme, bland sammen olivenolje, hvitløk, timian, laurbærblad, sitrusskall, rød pepperflak og fennikelfrø. Kok opp, skru deretter av varmen og la det stå i minst én time. (*Tips: Dette kan lages i forkant og brukes til mange ulike retter.)
- 43. Bruk en mandolin til å skjære én potet i ekstremt tynne skiver (papirtynne), i lange runde biter. Legg et ark bakepapir på en ren, tørr arbeidsflate. Plasser tre potetskiver i en overlappende, vertikal linje, og trykk dem sammen når du legger dem på bakepapiret. Gjenta denne prosessen til du har et overlappende potetrektangel på ca. 10 x 15 cm som ligner fiskeskalaer. Pensle potetskivene med den infuserte olivenoljen og strø over salt. Krydre kveiten med salt. Legg kveitefileten nærmere én ende av potetrektanglet enn den andre, og rull fisken inn i potetskivene, bruk bakepapiret til å hjelpe med rullingen. Trykk lett for å komprimere og sørge for at potetene fester seg godt til fisken. Pensle utsiden av potetskivene med den infuserte oljen for å forsegle potetene og forhindre at de blir brune. Dette vil også bidra til å lage en fin, tett "fiskepakke". La fisken hvile i kjøleskapet mens du forbereder de resterende filetene. La filetene stå i kjøleskapet i minst én time før koking.
- 54. For å koke fisken:
- 65. Hell den infuserte olivenoljen i en stor non-stick stekepanne til bunnen er godt dekket, og varm opp til middels høy varme. Krydre fisken med salt og legg den i pannen. Stek fisken på begge sider i 3 til 4 minutter, og øs jevnlig over den overflødige oljen for å "smøre" den. Potetene