
Pull Apart Touchdown Cupcakes
Lær hvordan du lager deilige pull apart touchdown cupcakes med denne enkle oppskriften. Perfekt for fester og høytider, med trinnvise instruksjoner og tips.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1. 3 1/4 kopper hvetemel (all-purpose mel)
- 2. 1 1/2 teskjeer bakepulver
- 3. 1/2 teskje natron
- 4. 1/2 teskje fint salt
- 5. 3 staver usaltet smør, smeltet og litt avkjølt
- 6. 1 3/4 kopper sukker (granulert sukker)
- 7. 3/4 kopp rømme
- 8. 1 spiseskje ren vaniljeekstrakt
- 9. 5 store egg
- 10. 1/2 kopp mini sjokoladeknapper
- 11. 3 staver usaltet smør, romtemperert
- 12. 1 kopp kremet peanøttsmør
- 13. 1/2 teskje ren vaniljeekstrakt
- 14. 1/4 teskje kosher salt
- 15. 3 kopper melis (konfektørsukker)
- 16. 2 1/2 kopper mørke grønne jimmies
- 17. 15 store marshmallows
- 18. 2 spiseskjeer mini sjokoladeknapper
- 19. 8 sjokolade- og kremdekte kjekkestikker, for eksempel Pocky-stenger
- 20. Én tube med 4,25 unser hvit dekorasjonsglasur
- 21. 2 små sjokoladekarameller, for eksempel midgie-størrelse Tootsie Rolls, uten innpakning
- 22. 22 fruktfargede gummibjørner i to ulike farger, eller 11 sjokoladeovertrukne rosiner eller peanøtter og 11 yoghurt-overtrukne rosiner eller peanøtter
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: metallgrønne, metallgullfargede og/eller mørkebrune muffinsformer
- 22. Til cupcakesene: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Legg to standard muffinsformer med 12 former i hver med muffinsformer. Visp sammen mel, bakepulver, natron og salt i en liten bolle. Sett til side. Bland smør, sukker, rømme, vanilje og egg i en stor bolle og visp til glatt. Rør inn melet litt etter litt til det akkurat er blandet. Rør inn sjokoladeknappene. Fordel røren jevnt i muffinsformene, fyll hver ca. tre fjerdedeler. Stek til en kakepinne satt inn i midten av en cupcake kommer ut ren, ca. 21–23 minutter, og snu formene en gang omtrent halvveis i steketiden. La cupcakesene avkjøle i formene i 5 minutter, før de overføres til en avkjølingsrist for å avkjøles helt.
- 33. Til glasuren: Pisk smør, peanøttsmør, vanilje og salt med en elektrisk mikser på middels hastighet til glatt og luftig, ca. 2 minutter. Pisk inn melis litt etter litt, og fortsett å piske til glatt og luftig, ytterligere ca. 2 minutter.
- 44. Til montering og dekorering: Ha 1 kopp med glasur i en sprøytepose med stor rund tipp og sett til side. Ha strøssel i en flat skål. Pynt cupcakesene ved å bruke ca. 2 ss av resten av glasuren per cupcake, og dypp deretter toppen forsiktig i strøssel, og vri cupcakesen til hele toppen er dekket. Gjenta med resten. Plasser cupcakesene i 4 rader på et stort serveringsfat eller skjærebrett. Sett en marshmallow mellom hver cupcake, 5 marshmallows per rad, for å fylle ut mellomrommene. Bruk glasuren i sprøyteposen til å sprøyte tykke kryssformer mellom cupcakesene og over marshmallowsene, slik at det ikke er synlige hull mellom cupcakesene. Strø med str