
Bourbon-ristede søtpoteter med pekannøtter
oppskrift på bourbon pecan smashed søtpoteter, en deilig rett med smak av bourbon og pekannøtter. perfekt som tilbehør til høst- eller vintermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 mellomstore søtpoteter, skrelt og delt i biter
- 3 spiseskjeer smør, kuttet i små biter
- 1/2 kopp hakkede pekannøtter, et par neve
- 3 spiseskjeer brunt sukker
- 2 unser bourbon
- 1/2 kopp appelsinjuice
- 1/4 til 1/2 teskje nyrevet muskatnøtt
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Kok opp en middels stor kjele med vann. Tilsett søtpoteter og kok i 12 til 15 minutter til de er veldig møre. Sil av søtpotetene i en sil. Sett pannen tilbake på middels varme. Tilsett smør i pannen. Når smøret har smeltet, tilsett nøtter og rør dem lett i 2 minutter. Tilsett sukker og la det koke opp. Hell i bourbon og la alkoholen koke ut, i 1 minutt. Tilsett appelsinjuice og de kokte søtpotetene. Mos dem med en potetmoser og smak til med muskatnøtt, salt og pepper.