Bourbon-ristede søtpoteter med pekannøtter

Bourbon-ristede søtpoteter med pekannøtter

oppskrift på bourbon pecan smashed søtpoteter, en deilig rett med smak av bourbon og pekannøtter. perfekt som tilbehør til høst- eller vintermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 mellomstore søtpoteter, skrelt og delt i biter
  • 2. 3 spiseskjeer smør, kuttet i små biter
  • 3. 1/2 kopp hakkede pekannøtter, et par neve
  • 4. 3 spiseskjeer brunt sukker
  • 5. 2 unser bourbon
  • 6. 1/2 kopp appelsinjuice
  • 7. 1/4 til 1/2 teskje nyrevet muskatnøtt
  • 8. Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Kok opp en middels stor kjele med vann. Tilsett søtpoteter og kok i 12 til 15 minutter til de er veldig møre. Sil av søtpotetene i en sil. Sett pannen tilbake på middels varme. Tilsett smør i pannen. Når smøret har smeltet, tilsett nøtter og rør dem lett i 2 minutter. Tilsett sukker og la det koke opp. Hell i bourbon og la alkoholen koke ut, i 1 minutt. Tilsett appelsinjuice og de kokte søtpotetene. Mos dem med en potetmoser og smak til med muskatnøtt, salt og pepper.