
TexMex reker og nudler
Lær å lage en smakfull texmex inspirert rett med reker og nudler. Perfekt for en rask og smakfull middag. Enkel oppskrift og trinn for trinn guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 1 pund store reker, skrelte og rensede
- 2 teskjeer chilipulver
- Kosher-salt
- 340 gram fideo-pasta eller knust angel-hair pasta
- 1 hvit løk, tynne skiver
- 1 grønn paprika, tynne skiver på langs
- 1 boks på 425 gram hakkede tomater
- Rømme, sylteagurkjalapeños og hakket fersk koriander til topping
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 1 spiseskje vegetabilsk olje i en nederlandsk ovn eller en stor, vid gryte over middels høy varme. Tilsett reker, 1 teskje chilipulver og 1/4 teskje salt. Kok, rør av og til, til rekene er akkurat gjennomkokte, ca. 3 minutter; overfør til en bolle.
- 2Tilsett de resterende 3 spiseskjeene vegetabilsk olje og pastaen i gryten. Kok, rør om, til de er gyldne, 3 minutter; overfør til en separat bolle.
- 3Skru ned varmen til middels og tilsett løk, paprika, 1/2 teskje salt og 1 til 2 spiseskjeer vann i gryten. Kok, rør om, til grønnsakene er myke, ca. 3 minutter.
- 4Øk varmen til middels høy; rør inn 2 kopper vann, tomatene, de ristet nudlene og 1/2 teskje salt. La det småkoke under omrøring for å bryte opp eventuelle klumper. Dekk til, skru ned varmen til middels, og kok, rør av og til, til nudlene er møre og det meste av vannet er absorbert, 10 til 12 minutter. Rør inn rekene. Topp hver porsjon med rømme, syltejalapeños og koriander.
- 5Fotografert av Antonis Achilleos