Stinkende polenta, stekt kylling, sprøkål, rødvin, balsamico, demi-glace

Stinkende polenta, stekt kylling, sprøkål, rødvin, balsamico, demi-glace

oppskrift på en smakfull rett med stinky polenta, ovnsstekt kylling, sprø grønnkål og en rik rødvin balsamic demi. enkel å lage og perfekt for helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 5 skinnede kyllingbryst
  • 2. Salt og nykvernet svart pepper
  • 3. Ekstra jomfrolivolje, til å smøre pannen
  • 4. Ekstra jomfrolivolje, til å surre grønnsakene
  • 5. 3 kvister frisk timian
  • 6. 2 laurbærblader
  • 7. 1 gulrot, i terninger
  • 8. 1 stilk selleri, i terninger
  • 9. 1 løk, i terninger
  • 10. 1 flaske rødvin
  • 11. 1 kopp balsamicoeddik
  • 12. 1 kopp mørk kyllingkraft
  • 13. 2 spiseskjeer tomatpuré
  • 14. 2 spiseskjeer sukker
  • 15. 4 kopper mørk kyllingkraft
  • 16. 2 kopper polenta
  • 17. 225 gram usaltet smør (2 staver)
  • 18. 115 gram Gorgonzolaost, smuldret
  • 19. 115 gram revet Parmigiano-Reggiano
  • 20. 115 gram mascarpone
  • 21. 1 spiseskje hvit trøffelolje
  • 22. Salt og nykvernet svart pepper
  • 23. Rapsolje, til steking
  • 24. 2 bunt frisk grønnkål, julienned

Fremgangsmåte

  1. 11. For den stekte kyllingen: Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. Krydre kyllingbrystene med salt og pepper. Varm en støpejernspanne over høy varme til den er varm. Smør pannen med olivenolje, legg i kyllingen med skinnsiden ned og stek til skinnet er sprøtt, ca. 7 minutter. Overfør kyllingen til et stekebrett med rist. Stek i ovnen til gjennomstekt, 20 til 30 minutter avhengig av størrelsen.
  3. 33. For den røde vinen-balsamico demi: I en kjele over høy varme, tilsett litt olivenolje. Ha i timian, laurbærblad, gulrøtter, selleri og løk, og la grønnsakene surre i ca. 5 minutter. Deglaser med den røde vinen, tilsett deretter balsamico og mørk kyllingkraft. Kok opp. Rør inn tomatpuré og la det småkoke. Tilsett sukker og la sausen koke til den tykner til glasur, 15 til 20 minutter. Sil av og sett til side.
  4. 44. For den stinkende polenta: Kok opp den mørke kyllingkraften i en kjele. Bruk en visp og rør sakte inn polentaen i kraften, mens du rører kraftig. Når den er godt innarbeidet, senk varmen og la det småkoke. Kok under omrøring ofte for å unngå at polentaen brenner seg, til den er tykk, 10 til 15 minutter.
  5. 55. For den sprøe grønnkålen: Hell nok canola-olje i en stor, tykkbunnet kjele til oljen når omtrent en tredjedel opp. Varm opp oljen til en temperatur på 160 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
  6. 66. Tilsett den julienne-skårne grønnkålen i oljen og fritér i ca. 2 minutter; kålen skal fortsatt være veldig grønn og sprø, ikke brun. La renne av på kjøkkenpapir og sett til side til pynt.
  7. 77. For å ferdigstille polentaen: