
Italiensk ovnsbakt kylling med pastina
Lær hvordan du lager en autentisk italiensk bakt kylling med pastina. En enkel og smakfull rett som passer til alle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 kopp pastina-pasta (eller annen liten pasta)
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1/2 kopp terningst kyllingbryst (1 tomme terninger)
- 1/2 kopp hakket løk (ca. en halv liten løk)
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1 boks (ca. 410 g) hakkede tomater med juice
- 1 kopp revet mozzarellaost
- 1/4 kopp hakket fersk flatbladpersille
- 1/4 teskje kosher salt
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp brødsmuler
- 1/4 kopp revet Parmesanost
- 1 spiseskje smør, pluss mer til å smøre ildfastformen
Fremgangsmåte
- 1Slik lager du denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 3Kok opp en middels stor kjele med saltet vann over høy varme. Tilsett pastaen og kok til den er akkurat mør, rør av og til, ca. 5 minutter. Sil av pastaen og ha den i en stor blandebolle.
- 4I mellomtiden, varm opp olivenoljen i en middels stekepanne over middels varme. Tilsett kyllingen og stek i 3 minutter. Tilsett løk og hvitløk, og rør for å blande. Stek til løken er myk og kyllingen er gjennomstekt, ca. 5 minutter til. Ha kyllingen i blandebollen med den kokte pastaen.
- 5Tilsett hermetiske tomater, mozzarellaost, persille, salt og pepper. Rør godt sammen.
- 6Hell blandingen i en smurt, 20x20 cm (8x8 tommer) ildfast form.
- 7I en liten bolle blander du brødsmuler og parmesanost. Strø dette over pastaen.
- 8Smør små klatter med smør over toppen.
- 9Stek i ovnen til toppen er gyllenbrun, ca. 30 minutter.