Hello Fresh Mobile Banner
Italiensk ovnsbakt kylling med pastina

Italiensk ovnsbakt kylling med pastina

Lær hvordan du lager en autentisk italiensk bakt kylling med pastina. En enkel og smakfull rett som passer til alle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp pastina-pasta (eller annen liten pasta)
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1/2 kopp terningst kyllingbryst (1 tomme terninger)
  • 1/2 kopp hakket løk (ca. en halv liten løk)
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 boks (ca. 410 g) hakkede tomater med juice
  • 1 kopp revet mozzarellaost
  • 1/4 kopp hakket fersk flatbladpersille
  • 1/4 teskje kosher salt
  • 1/4 teskje nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp brødsmuler
  • 1/4 kopp revet Parmesanost
  • 1 spiseskje smør, pluss mer til å smøre ildfastformen

Fremgangsmåte

  1. 1Slik lager du denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  3. 3Kok opp en middels stor kjele med saltet vann over høy varme. Tilsett pastaen og kok til den er akkurat mør, rør av og til, ca. 5 minutter. Sil av pastaen og ha den i en stor blandebolle.
  4. 4I mellomtiden, varm opp olivenoljen i en middels stekepanne over middels varme. Tilsett kyllingen og stek i 3 minutter. Tilsett løk og hvitløk, og rør for å blande. Stek til løken er myk og kyllingen er gjennomstekt, ca. 5 minutter til. Ha kyllingen i blandebollen med den kokte pastaen.
  5. 5Tilsett hermetiske tomater, mozzarellaost, persille, salt og pepper. Rør godt sammen.
  6. 6Hell blandingen i en smurt, 20x20 cm (8x8 tommer) ildfast form.
  7. 7I en liten bolle blander du brødsmuler og parmesanost. Strø dette over pastaen.
  8. 8Smør små klatter med smør over toppen.
  9. 9Stek i ovnen til toppen er gyllenbrun, ca. 30 minutter.