
Stekte lammekoteletter
oppskrift på perfekt ovnsbakt lammekoteletter med smakfulle krydder og enkel tilberedning. ideell for en smakfull hovedrett til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. To 1 pund lammeribbe, frenched
- 2. Kosher salt og nykvernet svart pepper
- 3. 1/3 kopp pluss 1 spiseskje olivenolje, samt litt mer til bruning
- 4. 1 spiseskje hakket fersk rosmarin
- 5. 6 hvitløksfedd, 4 skrelte og knuste, 2 finhakket
- 6. Saften av 1 sitron
- 7. 3 spiseskjeer Dijon-sennep
- 8. 2 spiseskjeer honning
- 9. 1/3 kopp panko-ristet brødsmuler
- 10. 1/3 kopp revet Parmesanost
- 11. 2 spiseskjeer hakket fersk persille
- 12. 1 spiseskje tynne skiver av fersk gressløk
Fremgangsmåte
- 11. Strø salt og pepper over lammekammen og legg den i en frysepose med glidelås i størrelse en gallon.
- 22. Visp sammen 1/3 kopp olivenolje, rosmarin, knust hvitløk, sitronsaft, litt salt og pepper i et målebeger. Hell marinaden i posen med lammekammen. La den stå i romtemperatur i minst 1 time og opptil 3 timer.
- 33. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Legg et stekebrett med aluminiumsfolie.
- 44. Bland sammen sennep og honning i en liten bolle og sett til side. Tilsett panko, parmesan, persille, gressløk og de resterende 2 hvitløksfeddene i en liten bolle og vend det godt sammen. Drypp over den resterende spiseskjeen med olje og bland godt.
- 55. Varm opp en stor, tung stekepanne på middels høy varme. Tilsett olivenolje, og når den er veldig varm, brunes lammekammen, én rack av gangen, med fettsiden ned først, i ca. 3 minutter på hver side. Ta den ut av pannen og legg den med fettsiden opp på det forberedte stekebrettet.
- 66. Pensle begge rakkene med honning-sennepsblandingen og dekk dem med panko- og urtemiksen. Stek lammekammen til en øyetemperaturmåler viser 60 grader Celsius (medium), i 20 til 25 minutter. La den hvile i 15 minutter før den skjæres opp i koteletter.