Stekte lammekoteletter

Stekte lammekoteletter

oppskrift på perfekt ovnsbakt lammekoteletter med smakfulle krydder og enkel tilberedning. ideell for en smakfull hovedrett til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. To 1 pund lammeribbe, frenched
  • 2. Kosher salt og nykvernet svart pepper
  • 3. 1/3 kopp pluss 1 spiseskje olivenolje, samt litt mer til bruning
  • 4. 1 spiseskje hakket fersk rosmarin
  • 5. 6 hvitløksfedd, 4 skrelte og knuste, 2 finhakket
  • 6. Saften av 1 sitron
  • 7. 3 spiseskjeer Dijon-sennep
  • 8. 2 spiseskjeer honning
  • 9. 1/3 kopp panko-ristet brødsmuler
  • 10. 1/3 kopp revet Parmesanost
  • 11. 2 spiseskjeer hakket fersk persille
  • 12. 1 spiseskje tynne skiver av fersk gressløk

Fremgangsmåte

  1. 11. Strø salt og pepper over lammekammen og legg den i en frysepose med glidelås i størrelse en gallon.
  2. 22. Visp sammen 1/3 kopp olivenolje, rosmarin, knust hvitløk, sitronsaft, litt salt og pepper i et målebeger. Hell marinaden i posen med lammekammen. La den stå i romtemperatur i minst 1 time og opptil 3 timer.
  3. 33. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Legg et stekebrett med aluminiumsfolie.
  4. 44. Bland sammen sennep og honning i en liten bolle og sett til side. Tilsett panko, parmesan, persille, gressløk og de resterende 2 hvitløksfeddene i en liten bolle og vend det godt sammen. Drypp over den resterende spiseskjeen med olje og bland godt.
  5. 55. Varm opp en stor, tung stekepanne på middels høy varme. Tilsett olivenolje, og når den er veldig varm, brunes lammekammen, én rack av gangen, med fettsiden ned først, i ca. 3 minutter på hver side. Ta den ut av pannen og legg den med fettsiden opp på det forberedte stekebrettet.
  6. 66. Pensle begge rakkene med honning-sennepsblandingen og dekk dem med panko- og urtemiksen. Stek lammekammen til en øyetemperaturmåler viser 60 grader Celsius (medium), i 20 til 25 minutter. La den hvile i 15 minutter før den skjæres opp i koteletter.