
Sjokoladekaramellmakadamianøttterte
Lær hvordan du lager en deilig sjokolade macadamia nøtt tart med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller festkake.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp hvetemel til allsidig bruk, pluss mer til utstøting
- 2. 1/2 oppskrift Pate Sucree, oppskriften følger
- 3. 2 store egg
- 4. 1 kopp sukker
- 5. 1/2 spiseskje bourbon
- 6. 1/4 teskje salt
- 7. 3/4 kopp (1 1/2 staver) usaltet smør, smeltet og avkjølt til romtemperatur
- 8. 170 gram semisøt sjokolade, hakket
- 9. 2 1/2 kopper usaltede hele macadamianøtter (ca. 300 gram)
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 22. På en lett melet overflate, kjevle ut pâte sucrée til en 35 cm (14 tommer) stor sirkel. Pass på å legge deigen i en 28 cm (11 tommer) paiform, og trim jevnt langs kantene. Bruk restene til å tette eventuelle tynne steder i skallet. Sett i kjøleskapet i 30 minutter. I mellomtiden, i en stor bolle, visp sammen egg, sukker og bourbon til det er godt blandet. Rør inn mel, salt og smør; vend inn sjokolade. Hell fyllet i den avkjølte paibunnen. Dekk toppen med nøtter, og trykk dem litt ned i fyllet.
- 33. Stek i 10 minutter. Senk temperaturen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit), og fortsett å steke til skallet og nøttene er gylne, ca. 35 minutter. Hvis paien blir for brun, dekk den med aluminiumsfolie resten av steketiden. Avkjøl på en avkjølingsrist.
- 44. Pâte sucrée:
- 55. 2 ½ kopper hvetemel
- 66. 3 spiseskjeer sukker
- 77. 2 staver kaldt usaltet smør, i biter
- 88. 2 store eggeplommer
- 99. Ha mel og sukker i en food processor; puls til det er godt blandet. Tilsett smør, og puls til blandingen ligner grovt mel, ca. 10–20 sekunder.
- 1010. Visp lett eggeplommene; tilsett 4 spiseskjeer isvann. Hell det i food processoren mens maskinen går, og kjør til deigen samler seg.
- 1111. Del deigen i to deler; legg hver del på et stykke plastfolie. Flate ut hver til en sirkel, og pakk inn i plastfolie. Sett i kjøleskapet i minst 1 time.
- 1212. Gir: 2 paibunner på 28 cm (11 tommer).