Sjokoladekaramellmakadamianøttterte

Sjokoladekaramellmakadamianøttterte

Lær hvordan du lager en deilig sjokolade macadamia nøtt tart med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller festkake.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp hvetemel til allsidig bruk, pluss mer til utstøting
  • 2. 1/2 oppskrift Pate Sucree, oppskriften følger
  • 3. 2 store egg
  • 4. 1 kopp sukker
  • 5. 1/2 spiseskje bourbon
  • 6. 1/4 teskje salt
  • 7. 3/4 kopp (1 1/2 staver) usaltet smør, smeltet og avkjølt til romtemperatur
  • 8. 170 gram semisøt sjokolade, hakket
  • 9. 2 1/2 kopper usaltede hele macadamianøtter (ca. 300 gram)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
  2. 22. På en lett melet overflate, kjevle ut pâte sucrée til en 35 cm (14 tommer) stor sirkel. Pass på å legge deigen i en 28 cm (11 tommer) paiform, og trim jevnt langs kantene. Bruk restene til å tette eventuelle tynne steder i skallet. Sett i kjøleskapet i 30 minutter. I mellomtiden, i en stor bolle, visp sammen egg, sukker og bourbon til det er godt blandet. Rør inn mel, salt og smør; vend inn sjokolade. Hell fyllet i den avkjølte paibunnen. Dekk toppen med nøtter, og trykk dem litt ned i fyllet.
  3. 33. Stek i 10 minutter. Senk temperaturen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit), og fortsett å steke til skallet og nøttene er gylne, ca. 35 minutter. Hvis paien blir for brun, dekk den med aluminiumsfolie resten av steketiden. Avkjøl på en avkjølingsrist.
  4. 44. Pâte sucrée:
  5. 55. 2 ½ kopper hvetemel
  6. 66. 3 spiseskjeer sukker
  7. 77. 2 staver kaldt usaltet smør, i biter
  8. 88. 2 store eggeplommer
  9. 99. Ha mel og sukker i en food processor; puls til det er godt blandet. Tilsett smør, og puls til blandingen ligner grovt mel, ca. 10–20 sekunder.
  10. 1010. Visp lett eggeplommene; tilsett 4 spiseskjeer isvann. Hell det i food processoren mens maskinen går, og kjør til deigen samler seg.
  11. 1111. Del deigen i to deler; legg hver del på et stykke plastfolie. Flate ut hver til en sirkel, og pakk inn i plastfolie. Sett i kjøleskapet i minst 1 time.
  12. 1212. Gir: 2 paibunner på 28 cm (11 tommer).