Svinefilet med soppsauté
oppskrift på svinefilet med kremet soppsaus, perfekt for en smakfull middag. rask og enkel å lage, ideell for hverdagen eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer finhakket sjalottløk
- 2. 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 3. 1 spiseskje finhakkede ferske timianblader
- 4. 1 teskje finhakket fersk oregano
- 5. 1 teskje finhakket persille
- 6. 1 (2,3 kg) svinefilet
- 7. Pølse, oppskrift følger
- 8. 1 kopp kyllingkraft
- 9. Soppfrikasse, oppskrift følger
- 10. 1 kopp brunt sukker
- 11. 2 teskjeer finhakket hvitløk
- 12. 2 teskjeer malt ingefær
- 13. 1/2 teskje malt nellik
- 14. 1/4 teskje malt svart pepper
- 15. 1 teskje kosher-salt
- 16. 4 spiseskjeer (1/2 stang) smør
- 17. 1/2 kopp tynne skiver av moreller eller kantarell
- 18. 1/2 kopp tynne skiver av shiitakesopp
- 19. 1/2 kopp tynne skiver av portobellosopp
- 20. 1/2 kopp tynne skiver av norske sopp
- 21. 1/4 kopp tomatpuré
- 22. En klype malt kanel
- 23. En klype malt muskatnøtt
- 24. En klype malt nellik
- 25. Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 11. I en liten bolle, bland shallot, hvitløk, timian, oregano og persille. Gni blandingen godt inn i svinekjøttet og la det marinere i kjøleskapet over natten.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 33. Plasser svinefileten i en stekepanne og stek i 30 minutter.
- 44. Ta svinekjøttet ut av ovnen, og når det er avkjølt nok til å håndtere, smør pastaen jevnt over fileten. Sett svinekjøttet tilbake i ovnen og kok til det har fått en sprø skorpe på utsiden og er stekt til ønsket kjernetemperatur, omtrent 25 til 30 minutter til. Ta svinekjøttet ut av stekepannen og la det hvile. Hell saften fra kjøttet i en fettseparator. Tilsett kun kjøttsaften, ikke fettet, og kyllingkraften i en liten kjele. Kok opp på middels høy varme til det har blitt en saus med ønsket konsistens. I mellomtiden kan du lage soppfriheten.
- 55. For å servere, skjær svinefileten i skiver, hell soppfriheten og sausen over, og server umiddelbart.
- 66. Bland alle ingrediensene i en liten bolle.
- 77. I en stor stekepanne, smelt smøret over middels varme. Tilsett alle de skivede soppene og sautér til de begynner å bli brune. Rør inn tomatpastaen. Krydre etter smak med kanel, muskatnøtt, nellik, salt og pepper. Skje soppfriheten over svineskivene.