
Kremfri kremet maisuppe med hummer og sommergrønnsaker
oppskrift på en kremfri kremet mais-suppe med hummer og ferske sommergrønnsaker, perfekt for en lett og smakfull forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1/4 kopp kokte erter
- 2. 1/4 kopp kokt asparges
- 3. 1/4 kopp terningstekte fingerling- eller russetpoteter, blansjert
- 4. 1/4 kopp hakkede tomater
- 5. Kremfri kremet mais (se oppskrift nedenfor)
- 6. 2 dampede hummer, skrelte
- 7. 1/8 kopp hakkede gressløk
- 8. 12 maiskolber, skrelte
- 9. 1/4 kopp vann
- 10. Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Tilsett erter, asparges, poteter, tomater og hummerbiter i "Creamless" kremfrie mais. La det småkoke forsiktig. Pynt med hakket gressløk.
- 22. Riv 5 øre med mais i en bolle. Press den revne maisen gjennom en fin sil, og reserver "melken" – kast den revne maisen og stilkene. Skjær av kornene fra de resterende ørene. Bland det hakkede kornet, vann, salt og pepper i en middels stor kjele. Dekk til og la det dampe, rør en eller to ganger underveis, til kornet er mørt, ca. 5 minutter. Sett maisen til side. Rør konstant og varm opp maismelken til den småkoker over middels varme. Skru ned varmen til lav og la det småkoke, mens du fortsetter å røre, til melken tykner, ca. 3 minutter. Tilsett den kokte maisen, salt og pepper, og la det koke til maisen er gjennomvarm. Server varmt.