Kjøttboller i søndagsaus

Kjøttboller i søndagsaus

Oppdag hvordan du lager saftige kjøttboller i tradisjonell sunday sauce. En enkel og smakfull oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 6 unser kjøttdeig av storfe
  • 2. 6 unser kjøttdeig av svin
  • 3. 6 unser kjøttdeig av kalv
  • 4. 1/2 kopp usøtet brødsmuler
  • 5. 8 unser revet Parmesanost
  • 6. 1/2 kopp hakket fersk persille
  • 7. 10 unser ricottaost
  • 8. 3 store egg
  • 9. Salt og pepper, etter smak
  • 10. Rapsolje, til steking
  • 11. Olivenolje, til koking
  • 12. 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 13. 1 spiseskje rød pepperflak
  • 14. 1/4 kopp Marsala-vin
  • 15. 1 kopp kalve- eller storfebuljong
  • 16. Tre bokser à 14 unser knuste tomater
  • 17. 2 teskjeer sukker
  • 18. 1/2 bunt fersk basilikum, hakket
  • 19. 450 gram pennepasta
  • 20. 1 kopp revet Parmesanost

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: et dypfryertermometer
  2. 22. Til kjøttbollene: I en bolle blander du storfekjøtt, svinekjøtt, kalvkjøtt, brødsmuler, Parmesan og persille. I en separat bolle blander du ricotta og egg, og krydrer med salt og pepper etter smak. Pisk med en visp til det blir luftig.
  3. 33. Vend ricottablandingen inn i kjøttblandingen. Form blandingen til golfballstore kuler. Hell ca. 5 cm canola-olje i en stekepanne og varm opp sakte til 180°C. Legg et fat med tørkepapir ved siden av. Stek kjøttbollene til de er gyldne, ca. 2 minutter på hver side. Overfør til det tørkepapirkledde fatet.
  4. 44. Til sausen: Smør bunnen av en stor kjele med olivenolje og varm opp på middels varme. Tilsett hvitløk og rød pepperflak, og la det koke til hvitløken er lett brunet, ca. 30 sekunder.
  5. 55. Deglaser med marsala, og tilsett deretter kraften. La det koke under omrøring til det er redusert til halvparten. Tilsett tomatene og sukker, og la det småkoke. Legg i kjøttbollene og la det koke i 30 minutter. Rør inn basilikum.
  6. 66. I mellomtiden koker du opp en stor kjele med saltet vann og tilsetter penne. Kok til al dente, ca. 13 minutter.
  7. 77. Tilsett den siltede penne i en stor sautépanne, og hell over litt av sausen. La det koke på høy varme bare så lenge at pastaen blir dekket av sausen og sausen får koke inn. Senk varmen, og tilsett revet Parmesan. Vend godt i pannen for å dekke pastaen jevnt. Server umiddelbart med kjøttbollene.