Lamb Tandoori

Lamb Tandoori

Lær hvordan du lager en saftig og krydret lamb tandoori hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett til helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper yoghurt
  • 2. 1/2 spiseskje spisskummenfrø, ristet og knust
  • 3. 1/2 spiseskje korianderfrø, ristet og knust
  • 4. 1/2 spiseskje svart pepper, malt
  • 5. 1/2 spiseskje salt
  • 6. 2 spiseskjeer honning
  • 7. 2 teskjeer Garam Masala, oppskrift følger
  • 8. 1/4 kopp grønne aromatiske urter, oppskrift følger
  • 9. 1/2 kopp korianderblader
  • 10. 2 lammeribber, trimmet og delt i koteletter (eller 16 lammekoteletter)
  • 11. Koriander- og myntesalat, oppskrift følger
  • 12. 1 spiseskje svarte pepperkorn
  • 13. 1/2 spiseskje hele nellikspiker
  • 14. 1 spiseskje pluss 1/2 teskje kardemomkjerner
  • 15. 3 spiseskjeer spisskummenfrø
  • 16. 3 spiseskjeer korianderfrø
  • 17. 4 kanelstenger (3 tommer lange)
  • 18. 1/4 kopp tørkede røde chili
  • 19. 1/2 spiseskje nyrevet muskatnøtt
  • 20. 1 kopp hakket hvitløk
  • 21. 1/2 kopp hakket ingefær
  • 22. 1 teskje chiliflak
  • 23. 1/4 kopp peanøttolje
  • 24. 1 kopp hakket vårløk
  • 25. 170 gram kokosmelk
  • 26. 3 hvitløksfedd
  • 27. 4 unser yoghurt
  • 28. 1 unser honning
  • 29. 1 spiseskje Garam Masala
  • 30. 2 kopper korianderblader
  • 31. 1 1/2 kopper mynteblader
  • 32. Salt
  • 33. Svart pepper
  • 34. Sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. For å lage marinaden: i en food processor, med en metallblad, bland yoghurt, spisskummenfrø, korianderfrø, svart pepper, salt, honning, Garam Masala og grønne aromatiske urter. Kjør til det er godt blandet. Tilsett korianderbladene og fortsett å kjøre til det er most og godt blandet.
  2. 22. Legg lammekotelettene i en ikke-reaktiv panne. Hell marinaden over for å dekke begge sider av kotelettene. Mariner over natten i kjøleskapet. Krydre lammekotelettene med salt og pepper. Grill over varm grill til ønsket stekegrad. Server med koriander- og myntesalat.
  3. 33. I en stor sautépanne, bland svart pepper, nellik, kardemommefrø, spisskummenfrø, korianderfrø, kanelstenger og tørkede rød chili. Over middels varme, kok til det er lett ristet, under konstant omrøring. Slå av varmen og rør inn revet muskatnøtt.
  4. 44. Overfør til en food processor og mal til et fint pulver. Sil gjennom en fin sikt. La det avkjøle til romtemperatur. Oppbevar i en lufttett krukke. Bruk etter behov.
  5. 55. I en food processor, bland hvitløk, ingefær og chili flakes, og kjør til det er finhakket. Med maskinen i gang, tilsett peanøttolje i en jevn strøm. Slå av maskinen og skrap sidene med en slikkepott. Tilsett vårløk og kjør til det er godt blandet.
  6. 66. Gir ca. 1 ½ kopp.
  7. 77. I en blender, bland kokosmelk, hvitløk, yoghurt, honning og Garam Masala. Kjør til det er godt blandet. Tilsett koriander- og mynteløv og kjør til urtene er most (blandingen vil bli grønn). Krydre med salt, pepper og sukker etter smak. Oppbevar i kjøleskapet til bruk.
  8. 88. Gir 1 ⅔ kopp.