
Sjokoladekaker fylt med kremostfyll
Lær hvordan du lager deilige kremostfylte sjokoladekopper. En perfekt dessert for enhver anledning, enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp smør
- 1 ½ kopper superfint sukker
- 1 ½ kopper kakaopulver
- En klype salt
- 1 kopp kremfløte
- ½ kopp rømme
- 1 teskje instant kaffekrystaller
- 1 ½ teskje vaniljeekstrakt
- Melis, etter behov
- 113 gram kremost
- ⅓ kopp sukker
- 1 egg
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- ⅔ kopp semi-søte sjokoladebiter
- 3 kopper hvetemel
- 2 kopper sukker
- ½ kopp kakaopulver
- 2 teskjeer natron
- 1 teskje salt
- 2 kopper varmt vann
- ¾ kopp vegetabilsk olje
- 2 teskjeer hvit eddik
- 1 spiseskje instant kaffekrystaller
- 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- Vanlige eller sølvfargede muffinsformer
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: 2 muffinsformer
- 2Lag den fudgy frostingen: Smelt smøret i en stor kjele. Rør inn sukker, kakao og salt. (Det kan se ut som det er kornete eller sandaktig.) I en bolle blander du kremfløte, rømme og kaffe. Visp dette inn i kakablandingen og varm opp på lav varme mens du rører for å løse opp sukkerkornene. Blandingen skal bli varm å ta på, men aldri småkoke eller koke opp. Ta den av varmen og rør inn vaniljen. La den avkjøle til den tykner og blir smørbar, ca. 3 timer. Hvis den er for tynn, rør inn litt melis.
- 3Lag fyllet: I en kjøkkenmaskin med paddle-vedlegg pisker du kremosten glatt. Tilsett sukker, egg og vanilje, og bland godt. Rør inn sjokoladeknappene og bland noen sekunder på lav hastighet for å bare blande dem inn.
- 4Lag cupcakes: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). I en stor bolle blander du de tørre ingrediensene. I et målebeger blander du vann, olje, eddik, instantkaffe og vanilje. Visp dette inn i de tørre ingrediensene til det akkurat er blandet, og vær ikke bekymret hvis det er noen klumper.
- 5Kle to muffinsformer med cupcakepapir og fyll hver form to tredjedeler med røre. Legg en toppet teskje med fyllet i midten av hver. Stek i 30 til 35 minutter. La cupcakesene avkjøle helt. Pynt med frostingen.