Sjokoladekaker fylt med kremostfyll

Sjokoladekaker fylt med kremostfyll

Lær hvordan du lager deilige kremostfylte sjokoladekopper. En perfekt dessert for enhver anledning, enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
dessert

Ingredienser

  • 1/2 kopp smør
  • 1 ½ kopper superfint sukker
  • 1 ½ kopper kakaopulver
  • En klype salt
  • 1 kopp kremfløte
  • ½ kopp rømme
  • 1 teskje instant kaffekrystaller
  • 1 ½ teskje vaniljeekstrakt
  • Melis, etter behov
  • 113 gram kremost
  • ⅓ kopp sukker
  • 1 egg
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • ⅔ kopp semi-søte sjokoladebiter
  • 3 kopper hvetemel
  • 2 kopper sukker
  • ½ kopp kakaopulver
  • 2 teskjeer natron
  • 1 teskje salt
  • 2 kopper varmt vann
  • ¾ kopp vegetabilsk olje
  • 2 teskjeer hvit eddik
  • 1 spiseskje instant kaffekrystaller
  • 1 spiseskje vaniljeekstrakt
  • Vanlige eller sølvfargede muffinsformer

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: 2 muffinsformer
  2. 2Lag den fudgy frostingen: Smelt smøret i en stor kjele. Rør inn sukker, kakao og salt. (Det kan se ut som det er kornete eller sandaktig.) I en bolle blander du kremfløte, rømme og kaffe. Visp dette inn i kakablandingen og varm opp på lav varme mens du rører for å løse opp sukkerkornene. Blandingen skal bli varm å ta på, men aldri småkoke eller koke opp. Ta den av varmen og rør inn vaniljen. La den avkjøle til den tykner og blir smørbar, ca. 3 timer. Hvis den er for tynn, rør inn litt melis.
  3. 3Lag fyllet: I en kjøkkenmaskin med paddle-vedlegg pisker du kremosten glatt. Tilsett sukker, egg og vanilje, og bland godt. Rør inn sjokoladeknappene og bland noen sekunder på lav hastighet for å bare blande dem inn.
  4. 4Lag cupcakes: Forvarm ovnen til 175°C (350°F). I en stor bolle blander du de tørre ingrediensene. I et målebeger blander du vann, olje, eddik, instantkaffe og vanilje. Visp dette inn i de tørre ingrediensene til det akkurat er blandet, og vær ikke bekymret hvis det er noen klumper.
  5. 5Kle to muffinsformer med cupcakepapir og fyll hver form to tredjedeler med røre. Legg en toppet teskje med fyllet i midten av hver. Stek i 30 til 35 minutter. La cupcakesene avkjøle helt. Pynt med frostingen.