Parmesan-tortillachips

Parmesan-tortillachips

Lær hvordan du lager sprø parmesan tortilla crisps med denne enkle oppskriften. Perfekt som snack eller forrett, rask å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 2. 1 spiseskje tørket oregano
  • 3. 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 4. 12 (15 cm) mais tortillas
  • 5. 1 kopp ferskrevet Parmesanost
  • 6. 1/4 teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Dekk to store store bakeplater med aluminiumsfolie. Visp sammen oljen, oregano og pepper i en liten kjele over middels varme til det akkurat blir varmt. Sett til side i 15 minutter. Pensle oljeblandingen over begge sider av tortillalefsene. Stabl tortillalefsene og skjær dem i strimler på 1/2 til 3/4 tommer i bredden. Fordel strimlene i ett lag på bakeplatene. Strø osten og saltet over strimlene. Stek til strimlene er gyldne og sprø, ca. 12 minutter. Forberedelsestips: Tortillastrimlene kan lages opptil 2 dager i forveien. Oppbevar dem i lufttette beholdere ved romtemperatur. 2. ANBEFALT VIN #1: Coltibuono Chianti Classico "RS" 2001 REGION/OPPRINNELSE: Chianti Classico, Toscana DRUE/VARIETAL: Sangiovese ANBEFALT VIN #2: Alois Lageder Pinot Bianco 2003 REGION/OPPRINNELSE: Alto Adige DRUE/VARIETAL: Pinot Bianco