Harriets Chewy Chocolate Pave

Harriets Chewy Chocolate Pave

oppskrift på harriets chewy chocolate pave - en myk og seig sjokoladekake som er perfekt for enhver anledning. lær hvordan du lager den steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1. 2 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 2. 2. 1 spiseskje Armagnac, Cognac eller kokende vann
  • 3. 3. 1 kopp utpakkede plommer, delt i fire
  • 4. 4. 12 unser semisøt sjokolade
  • 5. 5. 8 spiseskjeer usaltet smør
  • 6. 6. 5 egg, skilt
  • 7. 7. 2 ½ spiseskjeer granulert sukker
  • 8. 8. 1 kopp kaldt kremfløte
  • 9. 9. 2 spiseskjeer lyst brunt sukker, pakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Smør en 6-koppers brødform med smør som er smeltet. La den avkjøle. Kledd formen med voks- eller bakepapir og la det ligge for å mykne. I en liten bolle, bløtlegg sviskene i Armagnac, Cognac eller kokende vann. Smelt sjokolade og smør sammen i toppen av et stort dobbelkoker over småkoking, og rør ofte. Slå av varmen og la det avkjøle litt. Visp inn de kalde eggeplommene, og sett deretter blandingen til side i dobbelkokeren. Ikke skru på varmen. Blandingen vil holde seg varm over det varme vannet. Pisk de kalde eggehvitene i en mikser utstyrt med visp (eller bruk en håndpisker) til de danner myke, løse topper. Med mikseren i gang, tilsett sakte sukkeret og pisk til det er stivt og blankt, ca. 30 sekunder. Vend eggehvitene forsiktig inn i den varme sjokoladeblandingen til det nesten er blandet. Vend inn sviskene (med væsken som har samlet seg i bollen) til det ikke er noen synlige eggehvite-striper igjen. Hell blandingen i formen og dekk tett med plastfolie. Sett i kjøleskapet i minst 2 timer eller over natten. Når den skal serveres, pisk krem og brunt sukker sammen til det dannes myke topper. Vend ut kaken på et serveringsfat og fjern papiret. Skjær i skiver og server med pisket krem på toppen.