
Cran Oat Scones
Lær hvordan du lager deilige cran oat scones med en enkel oppskrift. Perfekt til frokost eller som snacks. En sunn og smakfull bakst.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 2 kopper hvetemel
- 2. 1/2 kopp havregryn
- 3. 6 spiseskjeer sukker
- 4. 3/4 teskje bakepulver
- 5. 3/4 teskje natron
- 6. 1/4 teskje salt
- 7. 10 spiseskjeer kaldt usaltet smør
- 8. 1/2 kopp tørkede tranebær
- 9. 3/4 kopp kulturmelk
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 22. I en bolle, bland melet, havregrynene, sukkeret, bakepulveret, natronet og saltet. Bruk en kakeskreller eller en gaffel til å kutte det kalde smøret inn i de tørre ingrediensene til deigen er smuldrete. Vend inn tyttebærene. Tilsett kulturmelken og rør forsiktig med en tresleiv til deigen samler seg til en ball. (Deigen vil være klissete, men motstå fristelsen til å overarbeide den.)
- 33. På en lett melet overflate, trykk deigen ut til en stor sirkel ca. 5 cm tykk. Skjær deigen i spisser. Bruk en spatel til å overføre spissene til et bakepapirkledd stekebrett, og stek i 22 minutter, eller til kantene er lett gyldne. Avkjøl på en rist. Best serveres varme og samme dag som de er laget.