Tangerinokjøtt med vårløk

Tangerinokjøtt med vårløk

oppskrift på tangerine beef med scallions, en spennende og smakfull hovedrett perfekt for enhver anledning. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 pund storfe tri-tip steak, trimmet for overflødig fett
  • 2. 1 mandarinappelsin
  • 3. 4 vårløk, skivet, pluss mer til garnityr
  • 4. 1/4 kopp soyasaus
  • 5. 2 spiseskjeer ristet sesamolje
  • 6. 2 teskjeer sukker
  • 7. 2 spiseskjeer hakket, skrelt ingefær
  • 8. 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 9. En klype rød pepperflak
  • 10. 2 spiseskjeer appelsinmarmelade

Fremgangsmåte

  1. 11. Stikk steken flere ganger med en gaffel på hver side. Fjern en stripe på ca. 5 cm av skallet fra mandarin- eller klementinfrukten, del frukten i to og press saften i en plastpose med lukking. Tilsett skallet, vårløk, soyasaus, sesamolje, sukker, ingefær, hvitløk, chiliflak og 1/4 kopp vann i posen, og bland godt. Legg kjøttet i posen, lukk den og vend den slik at det blir dekket av marinaden. Sett i kjøleskapet over natten.
  2. 22. Forvarm grillen med en grillrist i plass. Ta kjøttet ut av posen og spar marinaden. Tørk kjøttet godt, og legg det på den forvarmede grillristen. Stek uten å vende til kjøttet er gyllent og et steketermometer som er satt inn i den tykkeste delen viser 55 °C for medium-rare, ca. 10 minutter. La kjøttet hvile i 5 til 10 minutter før det skjæres opp; spar saften som samler seg.
  3. 33. I mellomtiden, kok opp marinaden i en liten kjele over middels høy varme til den er litt tykkere. Rør inn appelsinmarmelade og saften fra kjøttet. Skjær kjøttet i tynne skiver mot fibrene, og topp med vårløk. Server med sausen.
  4. 44. Fotograf: Antonis Achilleos