
Tangerinokjøtt med vårløk
oppskrift på tangerine beef med scallions, en spennende og smakfull hovedrett perfekt for enhver anledning. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Stikk steken flere ganger med en gaffel på hver side. Fjern en stripe på ca. 5 cm av skallet fra mandarin- eller klementinfrukten, del frukten i to og press saften i en plastpose med lukking. Tilsett skallet, vårløk, soyasaus, sesamolje, sukker, ingefær, hvitløk, chiliflak og 1/4 kopp vann i posen, og bland godt. Legg kjøttet i posen, lukk den og vend den slik at det blir dekket av marinaden. Sett i kjøleskapet over natten.
- 22. Forvarm grillen med en grillrist i plass. Ta kjøttet ut av posen og spar marinaden. Tørk kjøttet godt, og legg det på den forvarmede grillristen. Stek uten å vende til kjøttet er gyllent og et steketermometer som er satt inn i den tykkeste delen viser 55 °C for medium-rare, ca. 10 minutter. La kjøttet hvile i 5 til 10 minutter før det skjæres opp; spar saften som samler seg.
- 33. I mellomtiden, kok opp marinaden i en liten kjele over middels høy varme til den er litt tykkere. Rør inn appelsinmarmelade og saften fra kjøttet. Skjær kjøttet i tynne skiver mot fibrene, og topp med vårløk. Server med sausen.
- 44. Fotograf: Antonis Achilleos