Gruyère-potetgrateng

Gruyère-potetgrateng

Lær hvordan du lager en deilig gruyèrepotetgrateng med ost og poteter. Perfekt som hovedrett eller tilbehør for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund store røde poteter
  • 2. 3/4 kopp grovt revet Gruyère (ca. 85 gram)
  • 3. 1 stort egg
  • 4. 3/4 kopp melk, oppvarmet til kokepunktet
  • 5. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Smør en gratin- eller ildfast form på omtrent 1 liter.
  2. 22. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver (ca. 3 mm tykke). Legg potetskivene i det kokende vannet og kok i 4 minutter. Sil av vannet og la potetene renne godt i en sil.
  3. 33. I en gratin- eller ildfast form, legg potetskivene i 3 lag, overlappende hverandre. Strø de to første lagene med 1/4 kopp (ca. 25 g) Gruyère-ost, salt og pepper etter smak.
  4. 44. I en liten bolle, visp egget og tilsett den varme melken i en tynn stråle, mens du rører kontinuerlig. Krydre blandingen med salt og pepper, og hell den jevnt over potetene. Strø resten av osten (1/4 kopp) over toppen. Stek i ovnen til toppen er gyllen og potetene er møre, ca. 30 minutter.