Colettes sjokolade-bourbon-kokoskake

Colettes sjokolade-bourbon-kokoskake

oppskrift på en fyldig og smakfull sjokoladekake med bourbon og kokos, perfekt for spesielle anledninger. enkel å lage og uimotståelig god.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakverk

Ingredienser

  • 1. 2 kopper siktet hvetemel
  • 2. 1 teskje natron
  • 3. En klype salt
  • 4. 150 gram usøtet sjokolade, grovhakket
  • 5. 2 staver usaltet smør, myknet
  • 6. 1 ¾ kopper varm kaffe
  • 7. ¼ kopp bourbon
  • 8. 2 kopper sukker
  • 9. 2 egg
  • 10. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 11. ½ kopp revet kokos
  • 12. 340 gram semisøtet sjokolade (enten blokker kuttet i små biter eller sjokoladeknapper)
  • 13. 240 ml kremfløte
  • 14. 2 teskjeer din favorittlikør eller ekstrakt, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Ha det siktede melet i en middels stor bol og rør inn natron og salt; sett til side. I en stor bolle, legg sjokoladen og smøret. Hell den varme kaffen over sjokoladen og smøret, og tilsett deretter bourbonen. Dekk bollen med plastfolie og la stå til sjokoladen og smøret er smeltet. Fjern plasten og visp for å blande godt. Sett til side til blandingen har blitt avkjølt.
  2. 22. Smør og mel en 8-tommers rund kakeform. Forvarm ovnen til 135 grader Celsius (275 grader Fahrenheit).
  3. 33. Når sjokoladeblandingen har blitt avkjølt, tilsett sukkeret og visp til det er godt blandet. Tilsett melblandingen, halvparten om gangen, og rør til det akkurat er blandet. Tilsett egg, vanilje og kokos, og visp til det er godt blandet. Hell røren i de forberedte formene. Stek i ca. 45 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren. La kakene avkjøle i formene i omtrent 10 minutter, og avkjøl deretter helt på en rist før du legger på glasuren.
  4. 44. Mens kakene avkjøles, lag ganache:
  5. 55. Ha sjokoladen i en stor bolle. Varm opp fløten i en kjele til den begynner å koke. Hell umiddelbart fløten over sjokoladen, og sørg for at all sjokoladen er dekket. Dekk bollen med plastfolie og la stå i 5 minutter. Visp sjokoladen til den er mørk og blank, og la den deretter avkjøle til romtemperatur. Jo mer du visper denne glasuren mens den avkjøler, desto fastere vil den bli. Hvis du oppbevarer glasuren i kjøleskapet før du bruker den på kaken, vil den bli veldig hard, og du må mikrobølge den i noen sekunder for å myke den opp til en smørbar konsistens.
  6. 66. Pynt kaken:
  7. 77. Fordel ganachen over bunndelen av kaken. Legg den andre kakebunnen