Shakshuka med kikerter

Shakshuka med kikerter

Lær hvordan du lager en smakfull shakshuka med kikerter. Perfekt for en sunn frokost eller lett middag. Enkelt å lage og full av smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 2
forrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 1 løk, hakket
  • 3 hvitløksfedd, tynne skiver
  • 1 boks på 15 unser kikerter uten salt, drenert og skylt
  • 2 teskjeer malt spisskummen
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 2 bokser à 14,5 unser med hakkede tomater med grønne chili
  • 8 store egg
  • 2 pitabrød
  • 1/2 kopp naturell, fettfri gresk yoghurt
  • 1/4 kopp hummus
  • 2 spiseskjeer hakket fersk koriander og/eller mynte

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Varm opp olivenoljen i en stor ovnsikker stekepanne over middels varme. Tilsett løk og hvitløk og kok, rørende, til de er myke, ca. 5 minutter. Tilsett kikerter, spisskummen og en klype salt og pepper; rør godt for å dekke. Tilsett tomatene og 1/3 kopp vann. La det småkoke og kok, rørende av og til, til sausen tykner, ca. 20 minutter.
  2. 2Lag 8 fordypninger i sausen og knekk et egg i hver. Bruk kanten av en slikkepott til å fordele eggehvitene, vær forsiktig så du ikke ødelegger plommene. Overfør stekepannen til ovnen og stek til eggehvitene er akkurat stivnet, 8 til 10 minutter. (Eggene vil fortsette å koke etter at du tar dem ut av ovnen.) I mellomtiden, pakk pitabrødet inn i folie og varm det i ovnen i ca. 5 minutter; skjær i båter.
  3. 3Bland yoghurt, hummus og en klype salt i en liten bolle. Strø urtene over eggene; krydre med salt og pepper. Server med pitabrødet og hummussausen.
  4. 4Fotograf: Justin Walker