
Shakshuka med kikerter
Lær hvordan du lager en smakfull shakshuka med kikerter. Perfekt for en sunn frokost eller lett middag. Enkelt å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 2
forrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1 løk, hakket
- 3 hvitløksfedd, tynne skiver
- 1 boks på 15 unser kikerter uten salt, drenert og skylt
- 2 teskjeer malt spisskummen
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 2 bokser à 14,5 unser med hakkede tomater med grønne chili
- 8 store egg
- 2 pitabrød
- 1/2 kopp naturell, fettfri gresk yoghurt
- 1/4 kopp hummus
- 2 spiseskjeer hakket fersk koriander og/eller mynte
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Varm opp olivenoljen i en stor ovnsikker stekepanne over middels varme. Tilsett løk og hvitløk og kok, rørende, til de er myke, ca. 5 minutter. Tilsett kikerter, spisskummen og en klype salt og pepper; rør godt for å dekke. Tilsett tomatene og 1/3 kopp vann. La det småkoke og kok, rørende av og til, til sausen tykner, ca. 20 minutter.
- 2Lag 8 fordypninger i sausen og knekk et egg i hver. Bruk kanten av en slikkepott til å fordele eggehvitene, vær forsiktig så du ikke ødelegger plommene. Overfør stekepannen til ovnen og stek til eggehvitene er akkurat stivnet, 8 til 10 minutter. (Eggene vil fortsette å koke etter at du tar dem ut av ovnen.) I mellomtiden, pakk pitabrødet inn i folie og varm det i ovnen i ca. 5 minutter; skjær i båter.
- 3Bland yoghurt, hummus og en klype salt i en liten bolle. Strø urtene over eggene; krydre med salt og pepper. Server med pitabrødet og hummussausen.
- 4Fotograf: Justin Walker