
Kylling i en gryte
Lær hvordan du lager en smakfull kylling i en gryte med denne enkle oppskriften. Perfekt for en varm og mettende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 kvart kyllingkraft
- 1 bunt koriander, vasket og bundet
- 1 spiseskje grovt salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 1,8 kilo kyllingstykker med bein (fjern knopper fra drumsticks, del bryst og lår i to med en kjøttekutter, la vingene være trimmet)
- 1 purre, vasket, hvit delen skåret i 5 cm store biter
- 1 stor løk
- 6 fedd hvitløk, skrelt
- 3 neper, skrelt og delt i fire
- 3 gulrøtter, skrelt og skåret i 5 cm store biter
- 1/2 pund chayote, delt i fire
- 1/2 pund yam, skrelt og skåret i 2,5 cm terninger
- 1/2 pund poteter, skrelt og skåret i 2,5 cm terninger
- 1/2 liten kål, delt i båter
- Avokadosaus, oppskrift følger
- 2 avokadoer, helst Haas
- 1/2 bunt fersk koriander, hakket
- 1/2 liten rødløk, finhakket
- 3 jalapeñopepper, stilket, frøet og finhakket
- 1 middels stor tomat, frøet og finhakket
- Saften av 1 lime
- 4 spiseskjeer olivenolje
- 1 teskje grovt salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Hell kraften i en stor kjele og kok opp sammen med korianderbunt (bundet for enkel fjerning senere), salt og pepper.
- 2Tilsett kylling, purre, løk, hvitløk, neper, gulrøtter, chayote, yam, poteter og kål, og la det småkoke over middels varme, til grønnsakene er møre og kyllingen er gjennomkokt, omtrent 45 minutter.
- 3Overfør kyllingbitene til en serveringsskål (skjær av skinnet på kyllingen hvis ønskelig) eller individuelle tallerkener, og plasser grønnsakene rundt. Sil kraften over grønnsakene og kyllingen, og pynt med avocadosaus.
- 4Del avokadene i fire deler. Fjern steinene, skrell og legg dem i en blandebolle. Mos dem med en potetstapper eller gaffel. Tilsett de resterende ingrediensene og rør med en gaffel til det er godt blandet.