
Basilikum- og sitronsorbet
oppskrift på basil limoncello sorbet, en frisk og aromatisk dessert perfekt for sommeren. enkel å lage og perfekt for varme dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Spesialutstyr: en iskremmaskin
- 22. Legg basilikumbladene i en middels stor bolle. Hell over 2 kopper kokende vann og la det trekke i minst 20 minutter. Fjern basilikumbladene, og klem dem over vannet for å få ut all saften.
- 33. Forbered en stor bolle med isvann og sett til side. Hell basilikumvannet i en liten kjele, tilsett sukker og kok opp. Når sukkeret er oppløst, fjern kjelen fra varmen og rør inn sitronsaft og -zest, mais sirup, limoncello og salt. Overfør blandingen til en middels stor bolle og sett den i isvannet. Rør til den er avkjølt.
- 44. Hell sitronblandingen i en iskremmaskin og kjør i henhold til produsentens anvisninger. Overfør til en avkjølt, lufttett beholder og oppbevar i fryseren til den er fast, ca. 3–4 timer.
- 55. Server sorbeten i serveringsskåler og pynt med sitronzest og ferske basilikumblader.