Basilikum- og sitronsorbet

Basilikum- og sitronsorbet

oppskrift på basil limoncello sorbet, en frisk og aromatisk dessert perfekt for sommeren. enkel å lage og perfekt for varme dager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp ferske basilikumblader, godt pakket, pluss noen flere babyblader til pynt
  • 2. 1 1/2 kopper sukker
  • 3. 1 1/4 kopper fersk sitronsaft (fra omtrent 8 sitroner), pluss 2 spiseskjeer fersk sitronzest, samt litt ekstra zest til pynt
  • 4. 1/2 kopp mais sirup
  • 5. 2 spiseskjeer limoncello
  • 6. En klype salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: en iskremmaskin
  2. 22. Legg basilikumbladene i en middels stor bolle. Hell over 2 kopper kokende vann og la det trekke i minst 20 minutter. Fjern basilikumbladene, og klem dem over vannet for å få ut all saften.
  3. 33. Forbered en stor bolle med isvann og sett til side. Hell basilikumvannet i en liten kjele, tilsett sukker og kok opp. Når sukkeret er oppløst, fjern kjelen fra varmen og rør inn sitronsaft og -zest, mais sirup, limoncello og salt. Overfør blandingen til en middels stor bolle og sett den i isvannet. Rør til den er avkjølt.
  4. 44. Hell sitronblandingen i en iskremmaskin og kjør i henhold til produsentens anvisninger. Overfør til en avkjølt, lufttett beholder og oppbevar i fryseren til den er fast, ca. 3–4 timer.
  5. 55. Server sorbeten i serveringsskåler og pynt med sitronzest og ferske basilikumblader.