
Smørkjeks med salt
Lær hvordan du lager deilige shortbread med en smakfull saltvri. Enkel oppskrift for perfekte småkaker som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 20
bakverk
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. I en kraftig kjøkkenmaskin med vispvedlegg, pisk smør og sukker i ca. 30 sekunder. Bland inn sitronskallet, 1/2 teskje salt og 1 kopp mel til det er godt blandet. Tilsett resten av melet og bland på lav hastighet bare til deigen begynner å samle seg. Legg deigen på en lett melet overflate og form den til en ball med hendene. Dekk til med plastfolie; sett i kjøleskapet i 1 time.
- 22. Forvarm ovnen til 250 grader Fahrenheit (ca. 120 grader Celsius).
- 33. Ta deigen ut av kjøleskapet og fjern plasten. Kjevle ut deigen til en kvadrat på 20 x 20 cm, ca. 0,8 cm tykk. Skjær deigen i 16 (2-tommers) kvadrater og dryss dem med salt.
- 44. Legg et bakepapir på et stekebrett og plasser de små kvadratene jevnt fordelt på papiret. Stek til de er lett gyldne i kantene, i 50 til 60 minutter. La dem avkjøle på stekebrettet. Server ved romtemperatur.