Smørkjeks med salt

Smørkjeks med salt

Lær hvordan du lager deilige shortbread med en smakfull saltvri. Enkel oppskrift for perfekte småkaker som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 20
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1/2 pund (2 staver) kaldt usaltet smør, skåret i spiseskje-store biter
  • 2. 1/2 kopp superfint sukker
  • 3. 1 teskje ferskt revet sitronskall
  • 4. 1/2 teskje fleur de sel, pluss en liten klype til å strø over
  • 5. 2 kopper hvetemel

Fremgangsmåte

  1. 11. I en kraftig kjøkkenmaskin med vispvedlegg, pisk smør og sukker i ca. 30 sekunder. Bland inn sitronskallet, 1/2 teskje salt og 1 kopp mel til det er godt blandet. Tilsett resten av melet og bland på lav hastighet bare til deigen begynner å samle seg. Legg deigen på en lett melet overflate og form den til en ball med hendene. Dekk til med plastfolie; sett i kjøleskapet i 1 time.
  2. 22. Forvarm ovnen til 250 grader Fahrenheit (ca. 120 grader Celsius).
  3. 33. Ta deigen ut av kjøleskapet og fjern plasten. Kjevle ut deigen til en kvadrat på 20 x 20 cm, ca. 0,8 cm tykk. Skjær deigen i 16 (2-tommers) kvadrater og dryss dem med salt.
  4. 44. Legg et bakepapir på et stekebrett og plasser de små kvadratene jevnt fordelt på papiret. Stek til de er lett gyldne i kantene, i 50 til 60 minutter. La dem avkjøle på stekebrettet. Server ved romtemperatur.