Hello Fresh Mobile Banner
Meatball-sandwicher fra Mexico

Meatball-sandwicher fra Mexico

oppskrift på mexican meatball subs - saftige kjøttboller med meksikanske krydder, servert i baguette. enkel å lage og perfekt for en smakfull middag eller lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund kjøttdeigblanding (hakket storfe, svin og kalv)
  • 1/4 kopp finhakkede tortillachips
  • 1 stort egg, pisket
  • 1/4 kopp hakket frisk koriander, pluss 3 kvister
  • 1/4 kopp finhakkede vårløk, pluss mer til pynt (valgfritt)
  • 3 fedd hvitløk; 1 finhakket, 2 knust
  • 3 teskjeer ancho-chili pulver
  • 2 teskjeer malt spisskummen
  • Kosher-salt
  • 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 2 kopper hermetiske, ildrøkte hakkede tomater
  • 4 sprø baguettesandwicher, delt og åpnet
  • Hakket avokado og smuldret meksikansk ost, til pynt (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C. Bland kjøttet, tortillachips, egg, hakket koriander, 1/4 kopp hakkede vårløk, finhakket hvitløk, 1 teskje chilipulver, 1 teskje spisskummen og salt etter smak i en bolle. Rull til 16 små kjøttboller.
  2. 2Varm opp olivenoljen i en non-stick panne over middels varme. Legg i kjøttbollene og la dem få en lett brunfarge, snu dem etter behov, ca. 5 minutter. Tilsett knust hvitløk og de resterende 2 teskjeene chilipulver og 1 teskje spisskummen; kok i 1 til 2 minutter. Tilsett tomatene, korianderkvister og 1 1/2 kopp vann, og smak til med salt. La det småkoke, dekk til, skru ned varmen og la det koke til sausen tykner og kjøttbollene er møre, ca. 15 minutter.
  3. 3Omtrent 5 minutter før kjøttbollene er ferdige, rist brødene i ovnen. Plasser 2 brødhalvdeler i hver av 4 dype skåler og legg 4 kjøttboller oppå. Hell over sausen, og hell resten av sausen i skålene. Topp med avocado, ost og/eller vårløk, hvis ønskelig.
  4. 4Fotograf: Antonis Achilleos