
Meatball-sandwicher fra Mexico
oppskrift på mexican meatball subs - saftige kjøttboller med meksikanske krydder, servert i baguette. enkel å lage og perfekt for en smakfull middag eller lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund kjøttdeigblanding (hakket storfe, svin og kalv)
- 1/4 kopp finhakkede tortillachips
- 1 stort egg, pisket
- 1/4 kopp hakket frisk koriander, pluss 3 kvister
- 1/4 kopp finhakkede vårløk, pluss mer til pynt (valgfritt)
- 3 fedd hvitløk; 1 finhakket, 2 knust
- 3 teskjeer ancho-chili pulver
- 2 teskjeer malt spisskummen
- Kosher-salt
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 2 kopper hermetiske, ildrøkte hakkede tomater
- 4 sprø baguettesandwicher, delt og åpnet
- Hakket avokado og smuldret meksikansk ost, til pynt (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C. Bland kjøttet, tortillachips, egg, hakket koriander, 1/4 kopp hakkede vårløk, finhakket hvitløk, 1 teskje chilipulver, 1 teskje spisskummen og salt etter smak i en bolle. Rull til 16 små kjøttboller.
- 2Varm opp olivenoljen i en non-stick panne over middels varme. Legg i kjøttbollene og la dem få en lett brunfarge, snu dem etter behov, ca. 5 minutter. Tilsett knust hvitløk og de resterende 2 teskjeene chilipulver og 1 teskje spisskummen; kok i 1 til 2 minutter. Tilsett tomatene, korianderkvister og 1 1/2 kopp vann, og smak til med salt. La det småkoke, dekk til, skru ned varmen og la det koke til sausen tykner og kjøttbollene er møre, ca. 15 minutter.
- 3Omtrent 5 minutter før kjøttbollene er ferdige, rist brødene i ovnen. Plasser 2 brødhalvdeler i hver av 4 dype skåler og legg 4 kjøttboller oppå. Hell over sausen, og hell resten av sausen i skålene. Topp med avocado, ost og/eller vårløk, hvis ønskelig.
- 4Fotograf: Antonis Achilleos