Kylling med ananas-saus

Kylling med ananas-saus

Lær hvordan du lager saftig kylling med søt og syrlig ananas-saus. En enkel oppskrift som passer perfekt til middagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 (ca. 1,4 kg) stekekylling, delt i 8 stykker
  • 1 teskje grovt salt
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper
  • 1 moden ananas, skrelt, kjernet og hakket, saften satt til side
  • 2 mellomstore løk, tynne skiver
  • 1 rød paprika, renset og hakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 kanelstang
  • 1 laurbærblad
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 1/2 kopp hvitvinseddik
  • 1/2 kopp tørr sherry
  • 1 til 2 kopper kyllingkraft (valgfritt)
  • 1/4 kopp hakkede mandler

Fremgangsmåte

  1. 1Plasser kyllingbitene i en tykkbunnet kjele eller gryte. Krydre kyllingen med salt og pepper. Legg deretter ananasbitene, ananasjuicen, løkene, rød paprika, hvitløk, kanelstangen og laurbærbladet oppå kyllingen. I en liten bolle, visp sammen olivenolje, eddik og sherry, og hell jevnt over kyllingen. Tilsett kyllingkraft, om nødvendig, for å dekke kyllingbitene med væske. (Hvis du bruker hermetiske ananasbiter, kan ananasjuicen brukes i stedet for kyllingkraften).
  2. 2Dekk til gryten løst og la det småkoke på lav varme til kyllingen er mør og sausen har redusert, ca. 45 minutter. Fjern kanelstangen og laurbærbladet.
  3. 3Overfør kylling, frukt og grønnsaker til individuelle tallerkener og dryss over mandler. Server med ris og hell sausen over.