
Kylling med ananas-saus
Lær hvordan du lager saftig kylling med søt og syrlig ananas-saus. En enkel oppskrift som passer perfekt til middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 (ca. 1,4 kg) stekekylling, delt i 8 stykker
- 1 teskje grovt salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 1 moden ananas, skrelt, kjernet og hakket, saften satt til side
- 2 mellomstore løk, tynne skiver
- 1 rød paprika, renset og hakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 kanelstang
- 1 laurbærblad
- 1/2 kopp olivenolje
- 1/2 kopp hvitvinseddik
- 1/2 kopp tørr sherry
- 1 til 2 kopper kyllingkraft (valgfritt)
- 1/4 kopp hakkede mandler
Fremgangsmåte
- 1Plasser kyllingbitene i en tykkbunnet kjele eller gryte. Krydre kyllingen med salt og pepper. Legg deretter ananasbitene, ananasjuicen, løkene, rød paprika, hvitløk, kanelstangen og laurbærbladet oppå kyllingen. I en liten bolle, visp sammen olivenolje, eddik og sherry, og hell jevnt over kyllingen. Tilsett kyllingkraft, om nødvendig, for å dekke kyllingbitene med væske. (Hvis du bruker hermetiske ananasbiter, kan ananasjuicen brukes i stedet for kyllingkraften).
- 2Dekk til gryten løst og la det småkoke på lav varme til kyllingen er mør og sausen har redusert, ca. 45 minutter. Fjern kanelstangen og laurbærbladet.
- 3Overfør kylling, frukt og grønnsaker til individuelle tallerkener og dryss over mandler. Server med ris og hell sausen over.