
Monte Cristo-sandwich
Lær hvordan du lager en klassisk monte cristo sandwich med enkle ingredienser. Perfekt for frokost, lunsj eller brunch. Rask og enkel oppskrift!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
frokost
Ingredienser
- 1. 3 skiver hvitt brød
- Majones, etter behov
- 2 skiver Gouda
- 2 skiver kalkun
- 3 store egg, pisket
- 1/4 kopp melk
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 spiseskje usaltet smør
- Jordbærskiver, til pynt
- Appelsinskiver, til pynt
- Serveringsforslag: Brombærsyltetøy
Fremgangsmåte
- 1På en arbeidsflate legger du ut 2 skiver brød og smører med majones. Legg en skive Gouda og en skive kalkun på hver skive. Legg den tredje skiven brød på toppen av én av stablene, og snu den andre stabelen opp ned, med osten ned, for å lage en trippel-etasjes sandwich.
- 2Bruk en kniv til å skjære av skorperen på sandwichen (dette hjelper til med å klemme og forsegle endene). Pakk sandwichen tett inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i minst 30 minutter og opptil 6 timer. (Å pakke sandwichen inn i plastfolie gjør den fastere og hindrer eggeblandingen i å sive inn.)
- 3Bland eggene og melken i en bolle. Varm opp olje og smør i en stekepanne over middels høy varme. Fjern plastfolien fra sandwichen og dypp den i eggeblandingen, slik at den blir jevnt dekket. Legg den forsiktig i pannen, og stek den, snu den én gang, til den er gyllenbrun og gjennomvarm, ca. 5 minutter totalt.
- 4Del Monte Cristo-sandwichen i to, legg den på et fat, og pynt med jordbær og appelsin. Smør litt syltetøy på hver halvdel og server umiddelbart.