Tuscan hvite bønner og hvitløksuppe

Tuscan hvite bønner og hvitløksuppe

oppskrift på en smakfull tuscan hvit bønne- og hvitløkssuppe. enkel å lage, perfekt for kalde dager. prøv denne sunne og mettende suppen i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss smør
  • 2. 1 ss olivenolje
  • 3. 2 sjalottløk, hakket
  • 4. 1 salvieblad
  • 5. 2 bokser (ca. 425 g) cannellini-bønner, drenert og skylt
  • 6. 4 kopper lavsaltet kyllingbuljong
  • 7. 4 hvitløksfedd, delt i to
  • 8. 1/2 kopp kremfløte
  • 9. 1/2 ts nykvernet svart pepper
  • 10. 6 skiver ciabattabrød
  • 11. Ekstra virgin olivenolje, til å dryppe over

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Sett en middels stor, tykkbunnet suppeterrin over middels varme. Tilsett smør, olivenolje og sjalottløk. Kok, rør av og til, til sjalottløken er myk, ca. 5 minutter. Tilsett salvie og bønner, og rør for å blande. Hell i kraften og la blandingen småkoke. Tilsett hvitløk og la det småkoke til hvitløken er myk, ca. 10 minutter. Hell suppen over i en stor bolle. Forsiktig, bruk en stavmixer eller helle suppen i en blender i porsjoner, og kjør til den er glatt. Pass på å holde lokket på blenderen godt fast, da varme væsker utvider seg når de blends. Hell den blendede suppen tilbake i suppeterrinen. Kjør resten av suppen til den er glatt, og hell den i suppeterrinen. Når all suppen er blendet og tilbake i suppeterrinen, tilsett fløte og pepper. Hold suppen varm, dekket, over svak varme.
  3. 33. Sett en grillpanne over middels høy varme. Drypp skivene av ciabattabrød med ekstra virgin olivenolje. Grill brødet til det er varmt og har grillmerker, ca. 3 minutter på hver side. Server suppen i skåler med det grillede brødet ved siden av.