Kylling Cordon Bleu-burgere

Kylling Cordon Bleu-burgere

Lær hvordan du lager deilige chicken cordon bleu burgere med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 teskjeer vegetabilsk eller olivenolje, pluss litt til å dryppe over
  • 2. 4 skiver kanadisk bacon
  • 3. 900 gram kyllingbryst, malt
  • 4. 2 teskjeer søt paprika, ca. målt med håndflaten
  • 5. 2 teskjeer fuglekyllingkrydder
  • 6. 2 teskjeer grillkrydder (anbefalt: Montreal Steak Seasoning) eller salt og pepper
  • 7. 1 sjalottløk, finhakket
  • 8. 4 deli-skiver sveitserost
  • 9. ⅔ kopp majones eller lett majones, ca. målt med øyet
  • 10. 3 runde spiseskjeer Dijon-sennep
  • 11. 2 spiseskjeer fersk hakket estragon, 4 kvister
  • 12. 4 kaiserbrød eller sandwichstørrelse surdeigs-Engelskmuffins, delt og ristet
  • 13. 8 salatblader
  • 14. 1 vinrpeplommetomat, tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm grillpannen, non-stick grillplate, stor non-stick stekepanne eller bordgrill til middels høy varme.
  2. 22. Tilsett 2 spiseskjeer olje og kanadisk bacon. Varm opp baconet og karamelliser det i kantene, 1 til 2 minutter på hver side. Fjern det og legg det på et stykke aluminiumsfolie. Brett folien løst over for å holde det varmt.
  3. 33. Bland kylling, paprika, fugle-krydder, grillkrydder og sjalottløk. Skjær kjøttet med håndflaten for å dele det i 4 like deler. Form 4 store burgere, 3/4 til 1 tomme tykke. Drypp burgerne med olje og legg dem på den varme grillpannen, grillplaten eller i stekepannen. Kok i 5 minutter på hver side, til kyllingen er gjennomstekt.
  4. 44. Legg den reserverte kokte kanadiske baconen og sveitsisk ost på burgerne. Brett hver osteskive i to for å passe til burgeren. Dekk løst med aluminiumsfolie. Slå av pannen og la osten smelte i 2 minutter.
  5. 55. Bland majones, sennep og estragon. Smør saus på toppen av burgerbrødene eller engelske muffins. Legg Cordon Bleu-burgerne på bunnen, og topp med salat og tomat. Legg på toppen av burgeren med brød eller muffins. Server med ovnsbakte pommes frites.