
Stekt svineknoke Pernil Al Horno
oppskrift på saftig og smakfull ovnsstekt svinenakke (pernil al horno). enkel å lage og perfekt for helgekosen eller store sammenkomster.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 8
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 benfri svinebog (ca. 1,8 kg), med skinn
- 4 hvitløksfedd, knust
- 1 håndfull fersk oregano
- 4 ss kosher-salt (1 ss per pund kjøtt)
- 1 ss grovkvernet svart pepper
- 3 ss vegetabilsk olje
- 2 ss hvitvinseddik
Fremgangsmåte
- 1Plasser svinekjøttet med fettsiden opp i en stekeplate med rist, og bruk en skarp kniv til å skjære små snitt i overflaten av kjøttet. Mos hvitløk, oregano, salt og pepper til en pasta på et skjærebrett med den flate siden av kniven; ha adoboen i en bolle og rør inn olje og eddik. Gni hvitløkpastaen godt inn i svinekjøttet, og pass på å få den inn i snittene slik at saltet kan trenge inn i kjøttet og trekke ut fuktighet – dette vil bidra til å danne en sprø skorpe på utsiden når det kokes. Dekk svinekjøttet med plastfolie og la det marinere i kjøleskapet i minst 3 timer, eller over natten.
- 2La kjøttet hvile i romtemperatur i 30 minutter før koking. Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 3Stek svinekjøttet i 3 timer, uten å dekke det til, til skinnet er gyllenbrunt og sprøtt. La kjøttet hvile på en skjærefjøl i 10 minutter før du skjærer i det.