Hello Fresh Mobile Banner
Grønnsakspasta

Grønnsakspasta

Lær hvordan du lager en enkel og sunn vegetable pasta. Perfekt for en rask og smakfull middag, egner seg for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pakke (16 unser) penne pasta
  • 2 kopper hakket brokkoli
  • 1 kopp skivede sopp
  • 1 kopp hakket grønn paprika
  • 1 spiseskje smør
  • 1 løk, hakket
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/4 kopp hvetemel
  • 4 kopper skummet melk
  • 1/2 kopp revet Parmesanost
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 5 spiseskjeer hakket fersk basilikum, delt
  • 1/3 kopp tørre brødsmuler
  • 2 spiseskjeer revet Parmesanost
  • Smør- eller kokespray med smak av smør

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
  2. 2Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett pasta og kok. Når det gjenstår 6 til 8 minutter av koketiden, rør inn brokkoli, sopp og grønn paprika, og kok i ytterligere 6 til 8 minutter, eller til pastaen er al dente; sil av vannet.
  3. 3I mellomtiden smeltes smør i en middels stor kjele over middels høy varme. Surr løk og hvitløk i 1 til 2 minutter. Rør inn mel og melk; kok opp og la det småkoke i 5 minutter, eller til blandingen tykner og dekker baksiden av en skje. Ta kjelen av varmen og rør inn 1/2 kopp parmesanost, salt og pepper etter smak.
  4. 4Spray en ildfast form på 23 x 33 cm med matlagingsspray. Bland pasta, grønnsaker, melkeblandingen og 4 ss basilikum i den forberedte formen. Topp med 2 ss parmesanost og resten av basilikumen. Sett formen i ovnen og stek i 20 minutter, eller til toppen blir sprø.