
Grønnsakspasta
Lær hvordan du lager en enkel og sunn vegetable pasta. Perfekt for en rask og smakfull middag, egner seg for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pakke (16 unser) penne pasta
- 2 kopper hakket brokkoli
- 1 kopp skivede sopp
- 1 kopp hakket grønn paprika
- 1 spiseskje smør
- 1 løk, hakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 1/4 kopp hvetemel
- 4 kopper skummet melk
- 1/2 kopp revet Parmesanost
- Salt og nykvernet svart pepper
- 5 spiseskjeer hakket fersk basilikum, delt
- 1/3 kopp tørre brødsmuler
- 2 spiseskjeer revet Parmesanost
- Smør- eller kokespray med smak av smør
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 2Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett pasta og kok. Når det gjenstår 6 til 8 minutter av koketiden, rør inn brokkoli, sopp og grønn paprika, og kok i ytterligere 6 til 8 minutter, eller til pastaen er al dente; sil av vannet.
- 3I mellomtiden smeltes smør i en middels stor kjele over middels høy varme. Surr løk og hvitløk i 1 til 2 minutter. Rør inn mel og melk; kok opp og la det småkoke i 5 minutter, eller til blandingen tykner og dekker baksiden av en skje. Ta kjelen av varmen og rør inn 1/2 kopp parmesanost, salt og pepper etter smak.
- 4Spray en ildfast form på 23 x 33 cm med matlagingsspray. Bland pasta, grønnsaker, melkeblandingen og 4 ss basilikum i den forberedte formen. Topp med 2 ss parmesanost og resten av basilikumen. Sett formen i ovnen og stek i 20 minutter, eller til toppen blir sprø.