Sautert kål fylt med svinekjøtt

Sautert kål fylt med svinekjøtt

oppskrift på braisertkål fylt med svinekjøtt, en varm og mettende rett perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 stor løk, kuttet i biter
  • 1 stor eller 2 små gulrøtter, skrelte og kuttet i biter
  • 2 stilker selleri, kuttet i biter
  • 3 hvitløksfedd, knust
  • Ekstra jomfru olivenolje
  • 1/4 pund pancetta, kuttet i 1/4-tommers terninger
  • 1 kopp hvitvin
  • 1 (28-ounce) boks italienske plommetomater, most med matmølle
  • 2 kopper kyllingkraft
  • 2 laurbærblader
  • 1 bunt timian
  • Kosher-salt
  • 1/4 kopp rødvinseddik
  • 1 stor hode savoykål, blader fjernet og de seige nederstilkene kastet
  • Ekstra jomfru olivenolje
  • 1 stor løk, kuttet i 1/4-tommers terninger
  • Kosher-salt
  • 3 hvitløksfedd, knust og finhakket
  • 1/2 pund svinekjøttdeig
  • 1/2 pund krydret italiensk svinepølse, uten skinn
  • 3 kyllinglever, finhakket, valgfritt
  • 1/2 til 3/4 kopp brødsmuler
  • 1/2 kopp revet Parmesan, pluss mer til pynt
  • 1 egg
  • 2 kvister fersk rosmarin, finhakket
  • En klype knuste rød pepperflak
  • 1/2 til 1 kopp kyllingkraft eller vann

Fremgangsmåte

  1. 1For å lage sausen:
  2. 2Mos løk, gulrøtter, selleri og hvitløk til en grov puré i en food processor.
  3. 3Dekk en stor, vid panne med olivenolje og varm opp på middels varme.
  4. 4Tilsett pancetta og stek til den er brun og sprø.
  5. 5Tilsett de moste grønnsakene og stek dem til de blir veldig myke og aromatiske, og begynner å bli brune, omtrent 8 til 10 minutter.
  6. 6Rør inn hvitvinen og la den koke inn til halve mengden.
  7. 7Tilsett tomater, kyllingkraft, laurbærblad og timianbunt, og krydre med salt etter smak.
  8. 8Kok opp, senk varmen og la det småkoke i 15 minutter. Sett til side.
  9. 9For å forberede kålen:
  10. 10Tilsett eddik i en stor kjele med godt saltet vann og kok opp over middels varme.
  11. 11Sett en bolle med godt saltet, iskaldt vann klar.
  12. 12Legg kålen i det kokende vannet og kok i 3 til 4 minutter, og dypp den deretter umiddelbart i den iskalde vannbollen.
  13. 13Når bladene er avkjølt, fjern dem fra vannet og tørk dem forsiktig. Sett til side.
  14. 14Dekk en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels varme.
  15. 15Tilsett løk og krydre med salt etter smak.
  16. 16Stek løken til den er gjennomsiktig og veldig aromatisk, ca. 6 til 7 minutter.
  17. 17Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 2 til 3 minutter.
  18. 18Slå av varmen og la det avkjøle.
  19. 19I en stor bolle blander du hakket svinekjøtt, svinepølse, kyllinglever (hvis du bruker det), brødsmuler, Parmesan, egg, rosmarin og knuste rød pepperflak.
  20. 20Krydre med salt etter smak.
  21. 21Tilsett kyllingkraft og bland godt.
  22. 22Rør inn den kokte løken og hvitløken.
  23. 23Lag en liten prøvekake, kok den og smak på