
Sautert kål fylt med svinekjøtt
oppskrift på braisertkål fylt med svinekjøtt, en varm og mettende rett perfekt for kalde dager. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 stor løk, kuttet i biter
- 1 stor eller 2 små gulrøtter, skrelte og kuttet i biter
- 2 stilker selleri, kuttet i biter
- 3 hvitløksfedd, knust
- Ekstra jomfru olivenolje
- 1/4 pund pancetta, kuttet i 1/4-tommers terninger
- 1 kopp hvitvin
- 1 (28-ounce) boks italienske plommetomater, most med matmølle
- 2 kopper kyllingkraft
- 2 laurbærblader
- 1 bunt timian
- Kosher-salt
- 1/4 kopp rødvinseddik
- 1 stor hode savoykål, blader fjernet og de seige nederstilkene kastet
- Ekstra jomfru olivenolje
- 1 stor løk, kuttet i 1/4-tommers terninger
- Kosher-salt
- 3 hvitløksfedd, knust og finhakket
- 1/2 pund svinekjøttdeig
- 1/2 pund krydret italiensk svinepølse, uten skinn
- 3 kyllinglever, finhakket, valgfritt
- 1/2 til 3/4 kopp brødsmuler
- 1/2 kopp revet Parmesan, pluss mer til pynt
- 1 egg
- 2 kvister fersk rosmarin, finhakket
- En klype knuste rød pepperflak
- 1/2 til 1 kopp kyllingkraft eller vann
Fremgangsmåte
- 1For å lage sausen:
- 2Mos løk, gulrøtter, selleri og hvitløk til en grov puré i en food processor.
- 3Dekk en stor, vid panne med olivenolje og varm opp på middels varme.
- 4Tilsett pancetta og stek til den er brun og sprø.
- 5Tilsett de moste grønnsakene og stek dem til de blir veldig myke og aromatiske, og begynner å bli brune, omtrent 8 til 10 minutter.
- 6Rør inn hvitvinen og la den koke inn til halve mengden.
- 7Tilsett tomater, kyllingkraft, laurbærblad og timianbunt, og krydre med salt etter smak.
- 8Kok opp, senk varmen og la det småkoke i 15 minutter. Sett til side.
- 9For å forberede kålen:
- 10Tilsett eddik i en stor kjele med godt saltet vann og kok opp over middels varme.
- 11Sett en bolle med godt saltet, iskaldt vann klar.
- 12Legg kålen i det kokende vannet og kok i 3 til 4 minutter, og dypp den deretter umiddelbart i den iskalde vannbollen.
- 13Når bladene er avkjølt, fjern dem fra vannet og tørk dem forsiktig. Sett til side.
- 14Dekk en stor stekepanne med olivenolje og varm opp på middels varme.
- 15Tilsett løk og krydre med salt etter smak.
- 16Stek løken til den er gjennomsiktig og veldig aromatisk, ca. 6 til 7 minutter.
- 17Tilsett hvitløk og stek i ytterligere 2 til 3 minutter.
- 18Slå av varmen og la det avkjøle.
- 19I en stor bolle blander du hakket svinekjøtt, svinepølse, kyllinglever (hvis du bruker det), brødsmuler, Parmesan, egg, rosmarin og knuste rød pepperflak.
- 20Krydre med salt etter smak.
- 21Tilsett kyllingkraft og bland godt.
- 22Rør inn den kokte løken og hvitløken.
- 23Lag en liten prøvekake, kok den og smak på