Stek av kyllingfilet med kremet saus

Stek av kyllingfilet med kremet saus

Lær hvordan du lager saftig chicken fried steak med kremet saus. En klassisk rett perfekt for helgen eller hverdagsmiddagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. En skive av ytrefilet av storfe, ca. 1/2 tomme tykk
  • 2. 2 kopper mel, krydret med salt og pepper
  • 3. Olje og smør (eller talg og fettstoff)
  • 4. Salt og pepper, etter smak
  • 5. Kraft eller varmt vann
  • 6. 3 spiseskjeer fett fra pannen
  • 7. 2 kopper melk eller vann
  • 8. Salt og pepper etter smak
  • 9. Potetmos som tilbehør

Fremgangsmåte

  1. 1Dekk biffen med krydret mel, og sørg for å få den godt dekket. Overfør biffen til et skjærebrett, og bruk "tann"-siden av en kjøttemalje til å banke melet inn i kjøttet. Målet er å få en jevn og grundig dekkning. I en dyp stekepanne varmer du opp nok olje, smør, eller talg og kortning til å dekke biffen, til den er ganske varm. Dypp biffen i oljen, og når den er pent brunet, dekker du pannen og lar den småkoke i noen øyeblikk, som når du steker kylling. Gjenta stekeprosessen til alle bøffene er ferdigstekte. Overfør biffene til en varm serveringsfat. Tøm av det meste av fettet fra pannen, men la igjen omtrent 3 spiseskjeer. Tilsett melet, og visp inn melk eller vann under konstant omrøring. Skrap opp eventuelle brune biter som ligger igjen i bunnen av pannen, og rør dem inn i sausen. Krydre med salt og pepper eller ketchup etter smak. Server bøffene med potetmos og saus.