Vegetarisk Napoleon med grillet portobelloburg og tomat-basilikum bisque

Vegetarisk Napoleon med grillet portobelloburg og tomat-basilikum bisque

oppskrift på vegetable napoleon med grillet portobello sopp og en smakfull tomat-basilikum bisque. perfekt for veganere og grønnsakselskere.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 ss smør
  • 2. 1 liten rød løk, hakket
  • 3. 3 selleristenger, hakket
  • 4. 1 liten rød paprika, hakket
  • 5. 450 g ferske tomater
  • 6. 1 ss tomatpuré
  • 7. 1 boks (ca. 450 g) hakkede tomater
  • 8. 2,5 dl kyllingkraft
  • 9. 2,5 dl kremfløte
  • 10. 0,5 dl fersk basilikum
  • 11. Salt
  • 12. Nykvernet svart pepper
  • 13. 12 portobellospillinger, renset og med stilkene fjernet
  • 14. Salt
  • 15. Nykvernet svart pepper
  • 16. 0,5 dl olivenolje
  • 17. 12 skiver fersk mozzarellaost
  • 18. 12 store skiver fersk tomat
  • 19. 6 kvister fersk basilikum

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 375 grader Fahrenheit.
  2. 22. Smelt smør i en stor stekepanne over lav varme. Tilsett løk, selleri og paprika, og la det surre til de begynner å mykne. Mens de koker, del ferske tomater i to, og klem ut frøene. Rør de ferske tomatene inn i pannen sammen med tomatpuré og hermetiske hakkede tomater. Kok opp, reduser varmen til middels lav, og la det småkoke delvis dekket for å la smakene blande seg, i omtrent 5 minutter. Tilsett kraft og la det koke i ytterligere 20 minutter, av og til omrøring.
  3. 33. Krydre portobellospissene med salt og pepper, og pensle dem med olivenolje. Plasser dem på et bakepapirkledd stekebrett og stek i ovnen i 10 minutter.
  4. 44. Ta pannen med tomatblandingen av varmen, rør inn fløte og smak til med salt og pepper. Mens soppen er i ovnen, kjør sausen i porsjoner i en food processor til den er jevn. La soppen avkjøle litt etter steking.
  5. 55. For å montere napoleon, plasser en portobellosopp på et serveringsfat. Legg på en skive ost, deretter en tomatskive, så en ny osteskive, en ny tomatskive, og til slutt den andre portobellosoppen på toppen. Øs den varme sausen over grønnsaks-napoleonen, og pynt med en basilikumkvist.