Sopp-omelett med bacon og løkhash

Sopp-omelett med bacon og løkhash

oppskrift på mushroom omelet med bacon og løk hash, perfekt for en mettende frokost eller brunch. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1. Olivenolje til steking
  • 2. 2 fedd hvitløk, knust
  • 3. 4 cremini-sopp, stilket og juliennet
  • 4. 4 østerssopp, juliennet
  • 5. 4 shiitakesopp, stilket og juliennet
  • 6. Salt
  • 7. 8 egg, pisket glatt med 4 spiseskjeer vann, lett krydret med salt
  • 8. 115 gram geitost, smuldret
  • 9. 1 spiseskje fersk gressløk, skåret på skrå, pluss mer til pynt
  • 10. Potethash, oppskrift følger
  • 11. 4 Yukon Gold-poteter, skåret i små terninger
  • 12. 8 skiver bacon, skåret i 1/4-tommers skiver
  • 13. 1 løk, hakket

Fremgangsmåte

  1. 11. Tilsett olivenolje i en middels stor stekepanne og la den lett dekke bunnen. Varm opp pannen over middels høy varme. Tilsett hvitløk og surr for å frigjøre aromaen. Legg i sopp og en klype salt, og kok under omrøring av og til til de er brune. Ta soppen ut av pannen og sett til side.
  2. 22. Pisk egget godt sammen til en jevn blanding (pass på at blandingen er glatt – ingen store klumper av eggehvite). Hell eggeblandingen i pannen og vipp den slik at den flyter ut til sidene, og skaper en bred, flat "røregg". Snu pannen forsiktig av og til for å løsne eggerøren fra bunnen.
  3. 33. Når egget er tre fjerdedeler kokt, strø soppen og geitosten over den midterste tredjedelen av omeletten. Slå av varmen og dryss over finhakket gressløk.
  4. 44. Bruk en slikkepott til å brette den venstre tredjedelen av omeletten over fyllet. Trykk forsiktig for å sikre at den lukkes.
  5. 55. Rist forsiktig i pannen for å forsikre deg om at omeletten løsner. Skyv forsiktig den høyre tredjedelen av omeletten ut på et serveringsfat, og legg de to andre tredjedelene oppå. (Omeletten skal brettes som et brev.)
  6. 66. Server omeletten sammen med potethashen. Pynt med finhakket gressløk.
  7. 77. Dypp potetene i kokende vann, og sil dem umiddelbart over i en bolle med isvann.
  8. 88. Tilsett bacon i en middels stor støpejernspanne. Skru opp varmen til middels høy og kok, under omrøring av og til, til baconet har avgitt fett. Tilsett løk og kok på lav varme, delvis dekket, til løken er gjennomsiktig. Tilsett potetene og kok til de er brune og litt sprø.