Perfekt brunchpai

Perfekt brunchpai

oppskrift på en deilig og enkel brunchpai som passer perfekt til helgen. lag en smakfull start på dagen med denne enkle oppskriften.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
frokost

Ingredienser

  • 1. 3/4 kopp hakkede kalamataoliven
  • 2. 1/4 kopp hakkede grønne oliven fylt med hvitløk
  • 3. 1/2 kopp hakkede plommetomater
  • 4. 2 ss hakket vårløk
  • 5. 2 ss hakket rødløk
  • 6. 1/2 kopp hakkede hvite sopp
  • 7. 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 8. 1/2 kopp hakkede marinerte artisjokkhjerter
  • 9. 1/2 kopp revet skarp cheddarost
  • 10. 1/2 kopp smuldret fetaost
  • 11. 1 ss finhakket fersk basilikum
  • 12. 1 ss finhakket fersk oregano
  • 13. 1 ss finhakket fersk timian
  • 14. 4 store egg
  • 15. 1/2 kopp lettmelk
  • 16. Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 17. 2 ss usaltet smør, smeltet
  • 18. 10 ark frossen filodeig, tint

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Bland kalamata- og grønne oliven, tomater, vårløk, løk, sopp, hvitløk og artiskokkhjerter i en stor bolle. Rør inn begge ostene, basilikum, oregano og timian; sett til side i 20 minutter. I mellomtiden pisker du egg, melk, salt og pepper etter smak i en annen bolle.
  2. 22. Pensle en 25 cm stor glass- eller keramikkpajform med noe av smøret. Stabl seks ark med filodeig (hold resten dekket med et fuktig kjøkkenhåndkle) og kutt stabelen til en 30 cm runding med en liten kniv. Legg én filodeig-runding i den forberedte paiformen og pensle med smør; fortsett å legge de resterende fem filodeig-arkene i formen, pensle hvert ark med smør før du legger det neste.
  3. 33. Fordel olivenblandingen jevnt i den filodeig-kledde formen, og hell over eggblandingen. Kutt de resterende fire filodeig-arkene i 25 cm runder. Legg dem oppå paien, pensle hver med smør før du legger dem på.
  4. 44. Stek til toppen er gyllen og en kniv satt inn i midten kommer ut ren, ca. 1 time. La den hvile i 10 minutter før du skjærer i den.
  5. 55. Vinneroppskrift med oliven: Lær mer om den vinnende kokken, Celia Wallis.
  6. 66. Fotograf: Stephanie Foley