Sørlig eggesaus

Sørlig eggesaus

Lær hvordan du lager en klassisk southern egg gravy. En enkel oppskrift som passer perfekt til frokost eller brunch. Rask og smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 1. 4 spiseskjeer skummet fett fra kalkunfett
  • 2. 3 spiseskjeer finhakket sjalottløk
  • 3. 4 spiseskjeer usøtet hvetemel
  • 4. Kalkunfett fra stekepannen (uten fett) blandet med lavsalt kalkun- eller kyllingkraft til å gi 4 kopper
  • 5. 4 egg, hardkokte og hakkede
  • 6. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Tilsett kalkunfettet i en stor gryte over middels høy varme. Ha i sjalottløk og la det surre til det er gjennomsiktig. Visp inn melet og kok det i ca. 3 til 4 minutter, til det får en middels gylden farge. Rør sakte inn stekesjyen sammen med kraften, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til sausen er tykk eller har ønsket konsistens, i omtrent 10 til 15 minutter. Rør inn det hakkede egget og smak til med salt og pepper, etter behov. Server sammen med den store, vakre fuglen!