Grand Marnier-soufflé

Grand Marnier-soufflé

Lær hvordan du lager en luftig og smakfull grand marnier souffle med enkel oppskrift. Perfekt som avslutning på en festmåltid eller til spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. Krem til påfyll:
  • 2. 2 kopper pluss 2 spiseskjeer helmelk
  • 3. Skall av 1 sitron
  • 4. 70 g superfint sukker
  • 5. 65 g hvetemel
  • 6. 4 store egg
  • 7. Sufflé:
  • 8. 20 g usaltet smør
  • 9. 175 g superfint sukker, pluss litt mer til å rulle i
  • 10. 350 g eggehviter (fra 4 egg)
  • 11. 1/4 kopp/5 cl appelsinlikør, for eksempel Grand Marnier
  • 12. 20 g potetstivelse
  • 13. 10 g melis

Fremgangsmåte

  1. 11. Til vaniljekremen: Kok opp melken med sitronzesten. Ta kjelen av varmen og sil den gjennom en finmasket sil.
  2. 22. Bland det superfine sukkeret, melet og eggene sammen. Hell deretter den kokte melken over blandingen. Sett tilbake på varmen. La vaniljekremen tykne i noen minutter under kontinuerlig omrøring.
  3. 33. Til souffléen: Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Smør souffléformene. Hell deretter litt sukker i formene og sving dem rundt for å dekke innsiden med sukker.
  4. 44. Pisk eggehvitene med det superfine sukkeret til stive topper. Tilsett potetstivelsen i siste øyeblikk. Rør inn liqueuren i vaniljekremen, og vend forsiktig inn eggehvitene. Fyll souffléformene og sett dem umiddelbart i ovnen i 13 minutter.
  5. 55. Etter at de er tatt ut av ovnen, dryss umiddelbart over melis og server med en gang.
  6. 66. Vel bekomme!