Grand Marnier-soufflé
Lær hvordan du lager en luftig og smakfull grand marnier souffle med enkel oppskrift. Perfekt som avslutning på en festmåltid eller til spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. Krem til påfyll:
- 2. 2 kopper pluss 2 spiseskjeer helmelk
- 3. Skall av 1 sitron
- 4. 70 g superfint sukker
- 5. 65 g hvetemel
- 6. 4 store egg
- 7. Sufflé:
- 8. 20 g usaltet smør
- 9. 175 g superfint sukker, pluss litt mer til å rulle i
- 10. 350 g eggehviter (fra 4 egg)
- 11. 1/4 kopp/5 cl appelsinlikør, for eksempel Grand Marnier
- 12. 20 g potetstivelse
- 13. 10 g melis
Fremgangsmåte
- 11. Til vaniljekremen: Kok opp melken med sitronzesten. Ta kjelen av varmen og sil den gjennom en finmasket sil.
- 22. Bland det superfine sukkeret, melet og eggene sammen. Hell deretter den kokte melken over blandingen. Sett tilbake på varmen. La vaniljekremen tykne i noen minutter under kontinuerlig omrøring.
- 33. Til souffléen: Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Smør souffléformene. Hell deretter litt sukker i formene og sving dem rundt for å dekke innsiden med sukker.
- 44. Pisk eggehvitene med det superfine sukkeret til stive topper. Tilsett potetstivelsen i siste øyeblikk. Rør inn liqueuren i vaniljekremen, og vend forsiktig inn eggehvitene. Fyll souffléformene og sett dem umiddelbart i ovnen i 13 minutter.
- 55. Etter at de er tatt ut av ovnen, dryss umiddelbart over melis og server med en gang.
- 66. Vel bekomme!