
Pizza Pizzas
Lær hvordan du lager deilige pizza pizzas med enkel oppskrift. Perfekt for helg eller hverdagsmiddag. Enkelt, raskt og smakfullt!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Legg sukker, salt, olivenolje, vann, 1 kopp mel, gjær og resten av koppen med mel i blandebrettets bolle.
- 22. Bruk paddeltilbehøret, start mikseren på lav hastighet og bland til deigen akkurat har samlet seg, og danner en ball. Smør kroktilbehøret med kokespray. Fest krokene til mikseren og elt i 15 minutter på middels hastighet.
- 33. Riv av en liten bit av deigen og trykk den flatt til en skive. Strekk deigen til den er tynn. Hold den opp mot lyset og se etter om det har dannet seg et stekrens vindu, eller en stram membran. Hvis deigen revner før dette er oppnådd, elt den i ytterligere 5 til 10 minutter.
- 44. Rull deigen til en jevn ball på kjøkkenbenken. Legg den i en rustfri stål- eller glassbolle. Tilsett 2 teskjeer olivenolje i bollen og vend den rundt for å dekke. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet i 18 til 24 timer.
- 55. Plasser pizzasteinen eller flisen på bunnen av en kald ovn, og skru opp ovnen til høyeste temperatur, ca. 250°C (500°F). Hvis ovnen har spiraler på ovnsbunnen, plasser flisen på nederste rille.
- 66. Del deigen i to like deler med en kniv eller deigskrape. Trykk ut til en skive på kjøkkenbenken, og brett deretter deigen til en ball.
- 77. Fukt hendene lett med vann og gni dem mot kjøkkenbenken for å fukte overflaten. Rull deigen på overflaten til den strammer seg. Dekk én ball med et kjøkkenhåndkle og la den hvile i 30 minutter.
- 88. Gjenta trinnene med den andre delen av deigen. Hvis du ikke skal bake den neste pizzaen med en gang, spray innsiden av en ziplock-pose med kokespray og legg deigballen i posen. Oppbevar i kjøleskapet i opptil 6 dager.