Kokos- og basilikumkyllingburgere med thailandsk peanøttpesto

Kokos- og basilikumkyllingburgere med thailandsk peanøttpesto

oppskrift på smakfulle kokosbasilikum kyllingburgere servert med thai peanøttpesto, perfekt for en spennende hovedrett om sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss fersk limesaft
  • 2. 1 ts sukker
  • 3. 1 asiatisk pære, skrelt og skåret i tynne matchstikker
  • 4. 1 middels stor gulrot, skrelt og skåret i tynne matchstikker
  • 5. 1/2 kopp ristede og saltede peanøtter
  • 6. 1/2 kopp ferske basilikumblader
  • 7. 1/4 kopp ferske korianderblader
  • 8. 2 ss usøtet kokosflak
  • 9. 2 ss raps- eller peanøttolje
  • 10. 1/4 ts havsalt
  • 11. 1/3 kopp cherrytomater, delt i fire
  • 12. 1 boks (ca. 400 g) usøtet kokosmelk
  • 13. 1 lime, finrevet skall
  • 14. 1 ss fersk limesaft
  • 15. 1 ts thai rød currypaste
  • 16. 900 g grovhakket kyllinglårkjøtt
  • 17. 1/2 kopp hakkede ferske basilikumblader
  • 18. 1/2 kopp panko (japanske brødsmuler)
  • 19. 2 ts havsalt
  • 20. Vegetabilsk olje, til pensling av grillristen
  • 21. 6 hamburgerbrød med frø, delt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forbered en middelsvarm brann i en kullgrill med lokk, eller forvarm en gassgrill til middels høy varme.
  2. 22. Til coleslawen:
  3. 33. Visp sammen limesaft og sukker i en middels stor bolle for å løse opp sukkeret. Tilsett pæren og gulroten og vend godt slik at de dekkes av dressingen. Dekk til og sett i kjøleskapet til servering.
  4. 44. Til pestosaen:
  5. 55. Ha alle ingrediensene unntatt tomatene i en liten food processor; kjør kort til blandingen danner en grov pasta. Overfør til en liten bolle og vend forsiktig inn tomatene. Dekk til og sett til side.
  6. 66. Til burgerne:
  7. 77. Bland kokosmelk, limeskall og limesaft i en 25 cm ildfast stekepanne. Sett pannen på grillristen og la blandingen småkoke. Fortsett å koke, rør av og til, til blandingen er tykk og redusert til ca. 2/3 kopp (ca. 150 ml), omtrent 15 minutter. Tilsett currypaste og visp til glatt. Overfør til en liten bolle for avkjøling.
  8. 88. Legg kyllingen i en stor blandebolle. Tilsett den avkjølte kokosmelk-blandingen, basilikum, panko og salt. Bruk en stor gaffel og bland ingrediensene forsiktig men grundig. Del blandingen i 6 like deler og form hver del til en burgerform som passer til brødene, med en liten fordypning i midten av hver burger.
  9. 99. Når grillen er klar, pensle grillristen med litt olje. Legg burgerne på risten, dekk til, og la dem steke i 4 minutter. Snu burgerne, dekk til igjen, og stek i ytterligere 4 minutter, eller til saften renner ut når du stikker en kniv i midten av burgerne. I de siste minuttene av stekingen, plasser brødene med snittflaten ned rundt kantene av grillen for lett risting.
  10. 1010. For å montere burgerne:
  11. 1111. Fordel en