
Vegetarlasagne
Lær hvordan du lager en deilig vegetarisk lasagne med friske grønnsaker og ost. Perfekt for en sunn og smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 ss usaltet smør
- 2. 8 unser zucchini (ca. 1 middels stor), skåret i 1/2-tommers skiver
- 3. 8 unser gul squash (ca. 1 middels stor), skåret i 1/2-tommers skiver
- 4. 1 kopp skivede baby bella-sopp
- 5. 1 kopp spinat
- 6. Salt og nykvernet svart pepper
- 7. Kokespray, til å spraye ildfastformen
- 8. 9 lasagneplater (7 tommer x 3 tommer), kokt etter pakkens anvisninger
- 9. En 425 g bottel med helmelkricottaost
- 10. Cherrytomatsaus, oppskrift følger
- 11. 1 kopp ferske basilikumblader
- 12. 1 kopp revet mozzarellaost
- 13. 2 pund cherrytomater
- 14. 1 ss finhakket fersk oregano
- 15. 1 ss finhakket fersk timian
- 16. 1 ss finhakket fersk persille
- 17. 1 ss olivenolje
- 18. 10 hvitløksfedd, uten skrell
- 19. 1 hvit løk, grovhakket
- 20. Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 3Smelt smøret i en stor stekepanne på middels varme.
- 4Tilsett squash og gul squash, og kok til de er lett møre, ca. 4 minutter.
- 5Tilsett sopp og kok i ca. 3 minutter.
- 6Tilsett spinat og slå av varmen.
- 7Vend alt forsiktig sammen, slik at spinaten faller sammen.
- 8Krydre med salt og pepper.
- 9Spray en ildfast form på 23 x 33 x 5 cm med matlagingsspray.
- 10Legg tre lasagneplater i bunnen av formen, og dann ett lag (platene kan overlappe).
- 11Legg en tredjedel av grønnsaksblandingen, en tredjedel av ricottaosten og en tredjedel av cherrytomatsausen i formen, og fordel hver lag jevnt.
- 12Strø over ½ kopp basilikum.
- 13Gjenta prosessen en gang til med plater, grønnsaksblanding, ricotta og tomatsaus; topp med resten av basilikumen.
- 14Gjenta en tredje gang, men avslutt med et lag mozzarellaost på toppen.
- 15Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i 35 minutter.
- 16Fjern folien, skru ovnen til grill, og grill på høy varme til osten er sprø og gyllen, ca. 5 minutter.
- 17Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 18Bland tomater, oregano, timian, persille, olivenolje, hvitløk og løk på et stort stekebrett.
- 19Krydre med salt og pepper, og vend godt slik at alt er jevnt dekket.
- 20Stek til tomatene er gylne og løken er karamellisert, ca. 20 minutter.
- 21Skrell forsiktig hvitløken, pass på at du ikke brenner fingrene.
- 22Overfør ingrediensene til en blender og kjør til glatt puré.
- 23Smak til med mer salt og pepper etter behov.
- 24Sett til side til senere bruk.