Vegetarlasagne

Vegetarlasagne

Lær hvordan du lager en deilig vegetarisk lasagne med friske grønnsaker og ost. Perfekt for en sunn og smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 ss usaltet smør
  • 2. 8 unser zucchini (ca. 1 middels stor), skåret i 1/2-tommers skiver
  • 3. 8 unser gul squash (ca. 1 middels stor), skåret i 1/2-tommers skiver
  • 4. 1 kopp skivede baby bella-sopp
  • 5. 1 kopp spinat
  • 6. Salt og nykvernet svart pepper
  • 7. Kokespray, til å spraye ildfastformen
  • 8. 9 lasagneplater (7 tommer x 3 tommer), kokt etter pakkens anvisninger
  • 9. En 425 g bottel med helmelkricottaost
  • 10. Cherrytomatsaus, oppskrift følger
  • 11. 1 kopp ferske basilikumblader
  • 12. 1 kopp revet mozzarellaost
  • 13. 2 pund cherrytomater
  • 14. 1 ss finhakket fersk oregano
  • 15. 1 ss finhakket fersk timian
  • 16. 1 ss finhakket fersk persille
  • 17. 1 ss olivenolje
  • 18. 10 hvitløksfedd, uten skrell
  • 19. 1 hvit løk, grovhakket
  • 20. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  3. 3Smelt smøret i en stor stekepanne på middels varme.
  4. 4Tilsett squash og gul squash, og kok til de er lett møre, ca. 4 minutter.
  5. 5Tilsett sopp og kok i ca. 3 minutter.
  6. 6Tilsett spinat og slå av varmen.
  7. 7Vend alt forsiktig sammen, slik at spinaten faller sammen.
  8. 8Krydre med salt og pepper.
  9. 9Spray en ildfast form på 23 x 33 x 5 cm med matlagingsspray.
  10. 10Legg tre lasagneplater i bunnen av formen, og dann ett lag (platene kan overlappe).
  11. 11Legg en tredjedel av grønnsaksblandingen, en tredjedel av ricottaosten og en tredjedel av cherrytomatsausen i formen, og fordel hver lag jevnt.
  12. 12Strø over ½ kopp basilikum.
  13. 13Gjenta prosessen en gang til med plater, grønnsaksblanding, ricotta og tomatsaus; topp med resten av basilikumen.
  14. 14Gjenta en tredje gang, men avslutt med et lag mozzarellaost på toppen.
  15. 15Dekk formen med aluminiumsfolie og stek i 35 minutter.
  16. 16Fjern folien, skru ovnen til grill, og grill på høy varme til osten er sprø og gyllen, ca. 5 minutter.
  17. 17Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  18. 18Bland tomater, oregano, timian, persille, olivenolje, hvitløk og løk på et stort stekebrett.
  19. 19Krydre med salt og pepper, og vend godt slik at alt er jevnt dekket.
  20. 20Stek til tomatene er gylne og løken er karamellisert, ca. 20 minutter.
  21. 21Skrell forsiktig hvitløken, pass på at du ikke brenner fingrene.
  22. 22Overfør ingrediensene til en blender og kjør til glatt puré.
  23. 23Smak til med mer salt og pepper etter behov.
  24. 24Sett til side til senere bruk.